X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
spelt wraps

Spelt wraps

14
By Mind Your Feed on 9 september 2014 Diner, Lunch

Spelt wraps! Wat kun je eigenlijk niet doen met speltmeel? Ik heb het ontdekt, ik vind spelt een hele fijne vervanger voor tarwe en maak er dus ook erg vaak gebruik van. Ik maak er zoveel mee, van eierkoeken tot brownies tot brood en crackers. En ik merk zelf ook echt dat spelt mij goed bevalt, minder last van klachten, en ook de kinderen geef ik liever zelfgemaakte spelt eierkoeken dan de witte eierkoeken uit de supermarkt.

Standaard heb ik dan ook een pak volkoren speltmeel in huis, gelukkig tegenwoordig ook gewoon te koop bij mijn lokale supermarkt. Toen we laatst Mexicaanse tortilla’s wilden eten, bedacht ik me dat ik ook spelt wraps voor erbij kon maken. En zo heb ik weer een nieuwe variatie met spelt.

spelt wraps

Wanneer je speltproducten in de supermarkt koopt, moet je goed opletten dat je niet een product hebt waar nog maar een mini percentage spelt in verwerkt is. Speltbrood, met maar 30% spelt, speltcrackers waar een paar procent spelt in zit.

Zo zie je steeds meer producten in de winkels verschijnen waar een grote sticker Spelt product op is geplakt. Dus ga ik liever voor zelf maken, dan heb je helemaal de controle over wat je in je eten stopt. Koop een pak speltmeel en de rest doe je gewoon lekker in je eigen keuken.

spelt wraps

Spelt wraps

Spelt is niet nieuw, het is namelijk een van de oudste graansoorten. Een echt oergraan en ook helemaal niet te vergelijken met tarwe. De tarwe die we tegenwoordig nog eten bevat al lang niet meer zoveel voedingsstoffen als vroeger en er wordt zelfs gesteld dat de mens er genetisch helemaal niet voor gemaakt is om tarwe te eten. Spelt bevat nog wel veel van zijn natuurlijke voedingsstoffen en bevat daarnaast 40% minder fytinezuur dan tarwe, waarmee de opname van mineralen minder gehinderd wordt wanneer je voor spelt kiest. Het speltgraan bevat wel gluten, dus ook voor dit graan geldt dat je met mate hiervan eet.

Deze heerlijke wraps, kunnen natuurlijk net zo goed pannenkoeken heten. Het is maar net hoe je ernaar kijkt en wat je erop doet. Ik vind ze in elk geval ook erg handig als broodvervanger, je kunt er elk beleg op kwijt wat je wilt. Maar ook voor het ontbijt is dit een fijne keuze, met wat (geiten)kwark en noten en pitten erop ben je klaar voor de dag!

spelt wraps

 

 

spelt wraps

Spelt wraps

Makkelijk recept om zelf wraps te maken van speltmeel
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Bijgerecht
Nederlands
Pannenkoeken, Vegetarische recepten, Wraps
Servings: 4

Nodig

  • Mengkom
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 250 gram speltmeel
  • 300 ml water
  • 250 ml plantaardige melk
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Doe het speltmeel in een beslagkom en voeg het water en de melk toe. Klop tot een glad beslag. Voeg de 2 eieren toe en klop deze los in het beslag. Voeg als laatste een snuf zout toe.
  • Gebruik een koekenpan met dikke bodem, of een speciale crêpepan en doe wat olie in de pan. Laat de pan goed warm worden. Gebruik een soeplepel om wat beslag in de pan te doen.
  • Laat de wrap eerst aan 1 kant mooi bruin worden en draai de wrap nog even om zodat de andere kant ook bruin kan worden. En zo bak je een stapel heerlijke wraps!
Calorieën: 290kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 11g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

#30voeljefit brood spelt wraps
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleBrood gezond of niet?
Next Article 5 x wraps
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

14 reacties

  1. Joyce on 9 september 2014 09:10

    Aaah speltwraps zijn zo lekker! Ik maak ze ook weleens met boekweit, ook jammie!

    Reply
  2. Pingback: Carrie’s eetdagboek | misssexandthecity

  3. Charissa on 13 oktober 2014 14:11

    Hoi,

    Ik heb een vraagje, ze zien eruit als pannenkoeken, maar het zijn echt wraps die je als tortillia wraps gebruikt?

    Gr

    Reply
    • Mind Your Feed on 13 oktober 2014 17:39

      Het kan echt allebei; hartig of zoet beleggen. Ze zijn alleen niet zo stug als wraps uit de winkel, maar dat komt omdat deze vers zijn 🙂

      Reply
      • Charissa on 13 oktober 2014 19:17

        Ok bedankt voorvuw antwoord! 🙂
        Gaan we het proberen 😉

        Gr. Charissa

        Reply
  4. ellen on 18 januari 2015 11:41

    welke melk gebruik je juist? want alles wat ik uitprobeer met rijstmelk, mislukt gegarandeerd. 🙂

    Reply
  5. Myriam on 14 februari 2015 07:09

    In België mag een bakker speltbrood verkopen als er 20 procent spelt in zit
    Dan vreet je dus nog 😯 procent tarwe.
    Mensen denken dan spijtig genoeg dat ze goed bezig zijn.

    Reply
  6. Jenny on 18 augustus 2015 19:44

    Kan je deze bewaren in de vriezer? Ik ga geen 8 wraps in 1 dag opeten denk ik 😉

    Reply
  7. Conny on 16 januari 2016 16:29

    Ik wil ook graag weten of ik ze kan invriezen. Iemand dit uitgeprobeerd?

    Reply
  8. Ruud on 27 januari 2016 15:17

    Hallo,
    Ik zocht op wraps zonder koolhydraten. Ik kwam o.a. hier op uit. 250 gram speltmeel bevat 175 gram koolhydraten. Dat is 21 gram per wrap.
    Enig idee of het ook echt zonder kan? Ik weet dat je ‘pizza’s’ van bloemkool kan maken, maar voor een wrap?
    Ruud

    Reply
    • Mind Your Feed on 27 januari 2016 17:59

      Hi Ruud,

      Ja, dat kan zeker! Ik maak ze bijvoorbeeld van ei, dit noem je ook wel een ei wrap of omelet wrap. Zie bijvoorbeeld hier: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/lunch/omelet-wrap-met-kipfilet-en-spinazie/

      Ik heb verder nooit wraps gemaakt van enkel groenten, maar je brengt me op een idee!

      Reply
    • Janneke on 8 maart 2016 18:35

      Zonder koolhydraten zou ik niet weten, weet wel dat er allerlei melen zijn, onder andere kikkererwtenmeel, waar denk ik wat minder koolhydraten in zitten.

      Reply
  9. Kim on 28 juni 2016 13:13

    Ik heb net deze spelt wraps gemaakt en als lunch gegeten met huttenkase, gerookte zalm en avocado, heerlijk! Echt veel lekkerder dan kant en klare wraps! Ga ze zeker vaker maken 🙂

    Reply
  10. Kim on 7 februari 2018 23:47

    Kun je deze wraps ook een dag van tevoren maken om bijvoorbeeld de volgende dag mee te nemen naar je werk?

    Reply
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.