X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
gezonde bbq recepten

Zalmspiesjes met dille dressing

0
By Mind Your Feed on 3 april 2015 Feest, Lunch

Zet eens wat vaker vis op tafel! Dat moet ik dus ook tegen mezelf zeggen, want ook hier kan dat wel wat beter….. Vroeger stond ik regelmatig 2 verschillende gerechten klaar te maken, de ene variant met vis en de andere variant met vlees. Want wij hebben 2 kampen hier in huis, het vleeskamp en het viskamp. Maar de laatste tijd zijn de carnivoren aan de winnende hand en staat er dus weinig vis meer op het menu. Jammer, want ik ben er echt dol op. Maar goed, aangezien ik meestal degene ben die bepaalt wat er gegeten gaat worden, kan ik daar ook zelf verandering in brengen. Deze feestelijke zalmspiesjes met dille dressing zijn alvast een goed begin!

Ik heb inmiddels een mooie Paasbrunch samengesteld met de plaattaart van spelt met ricotta en asperges en de groene asperges met balsamico dressing. En daarbij dan deze zalmspiesjes met dille dressing. Feestelijk, lekker en allemaal super makkelijk klaar te maken. Je kunt alle gerechten van tevoren klaar maken, dan hoef je met Pasen alleen nog maar even de oven te gebruiken om alles op te warmen. Ben je nou niet zo gek op vis, maar wil je wel graag wat moois op tafel zetten met Pasen? Kijk dan bij Linda, zij serveert een gebraden kip a la Jamie Oliver.

Misschien wil je de Paasbrunch nog wat uitbreiden met vooraf een lekkere soep? Bijvoorbeeld een soep van broccoli met garnaaltjes, of juist deze courgettesoep zou er ook mooi bij passen. En als nagerecht zou je natuurlijk weer los kunnen gaan met de chocolade panna cotta met kokos, die ook met Kerst op tafel kwam….

Zalmspiesjes met dille dressing

Ik heb in elk geval het voornemen om weer wat vaker (vette) vis op het menu te zetten. Vis bevat redelijk wat eiwitten en natuurlijk ook gezonde vetten, en vooral vette vis bevat veel van de ontstekingsremmende omega 3 vetzuren. Wel is er de laatste jaren veel te doen over vis, veel soorten zouden vervuild zijn of worden bedreigd met uitsterven door overbevissing. Daarom koop ik altijd vis met een keurmerk – volgens mij heb ik dit al vaker gezegd – een bewuste keuze. Op GoedeVis.nl of op de site van MSC kun je zien welke vissoorten je verantwoord kunt eten. Dat gezegd hebbende, is mijn idee dat je met alles wat je eet moet blijven variëren. Dus 1 a 2 x per week een mooi stukje vis op tafel lijkt me een goed streven.

Zalmspiesjes met dille dressing

Voor 4 personen:

  • 300 gr zalmfilet
  • 2 limoenen
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 3 el (plantaardige, geiten-, schapen- of gewone) yoghurt
  • 2 takjes dille

Nodig; satéprikkers, ovenschaal, aluminiumfolie, oven

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de satéprikkers in een bakje met water en laat ze minstens 10 minuten liggen. Bekleed de ovenschaal met aluminiumfolie en laat het folie ruim overhangen (zodat je straks de schaal ook kunt afdekken met de folie).

Zalmspiesjes met dille dressing

Snij de zalm in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Snij de limoenen op de lange kant doormidden en snij er schijfjes van. Prik om en om een stukje limoen en een stukje zalm aan de prikker en leg deze in de ovenschaal.

Besprenkel met wat olijfolie en peper en zout en dek de schaal af met aluminiumfolie. Schuif de schaal de oven in en laat de zalm in 10 minuten gaar worden. Controleer na 10 minuten of de spiesjes klaar zijn, de zalm hoor dan wat uit elkaar te vallen maar mag nog wel rosé zijn.

Maak de dressing door de yoghurt te mengen met de verse dille en roer goed door. Voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.

Zalmspiesjes met dille dressing

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

feest glutenvrij Kerst pasen vis voedselzandloper zalm zalmspiesjes
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleGroene asperges met balsamico dressing
Next Article De aller-leukste weg naar je hart
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Watermeloen salade met feta en munt

Couscous salade met feta

Omelet wrap met zalm

Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
8 juli 2025

Kip ketjap

6 juli 2025

Cottage cheese mousse met aardbeien

5 juli 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #28 – 2025

3 juli 2025

Zalm van de BBQ

1 juli 2025

Ketjap marinade

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.