Wentelteefjes met aardbeien en chocola

1

Never change a winning team… Aardbeien met chocola blijft natuurlijk een geweldige combinatie, en zodra ik kan ga ik ermee aan de slag. Zeker nu de aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn, eet ik ze het liefst zo veel mogelijk. Heerlijk zoet, en dan met de zachte bittere smaak van de pure chocola, zo lekker! Ik maakte een makkelijk ontbijtje klaar met dit winning team en deze wentelteefjes met aardbeien en chocola zijn een geweldige start van de dag!

wentelteefjes met aardbeien

Een goed begin van je dag is echt al het halve werk. Er zijn natuurlijk 100 theorieën over wel of niet ontbijten, maar voor mij is dit moment heilig. En eigenlijk zou ik vaak willen dat ik er meer tijd voor had. In mijn ideale ochtendritueel maak ik elke dag een goed ontbijt klaar, zit ik rustig aan tafel om dit op te eten en lees ik ondertussen een krantje ofzo. Je weet vast wel dat het er bij mij in de ochtend niet altijd zo aan toe gaat, maar ik probeer wel altijd een moment van rust te creëren, en mezelf goed op te laden voor de dag die komen gaat.

wentelteefjes met aardbeien

Terwijl ik glazen sap inschenk, boterhammen smeer, broodtrommels vul en de haren van de meiden kam, is de rust vaak ver te zoeken. Daarom geniet ik des te meer van de ochtenden waarop we wel iets meer tijd hebben. Die zijn vaak in het weekend, of op zo’n studiedag van school, waarop ik ineens alle tijd van de wereld lijk te hebben omdat er niemand vroeg de deur uit moet. Juist op die momenten pak ik graag uit met het ontbijt. Deze wentelteefjes met aardbeien en chocola zijn dan echt pure verwennerij!

wentelteefjes met aardbeien

Het recept voor wentelteefjes is volgens mij al heel oud, en ook al aten wij ze vroeger niet al te vaak, ik blijf het een fijn recept vinden. Ik maak ze wel op een gezonde manier klaar, zonder suiker en altijd met vers fruit. Ook gebruikte ik voor dit recept het glutenvrije Meisterbacker brood van Schär, waardoor ook mijn buik er blij van wordt. Ik ga nu eenmaal veel beter op glutenvrij brood, en het brood van Schär is lekker licht en perfect voor dit zomerse ontbijtje.

wentelteefjes met aardbeien

Wentelteefjes met aardbeien en chocola

Voor 2 personen

Nodig: diep bord, ovenschaal, koekenpan

Bereiden: Schenk de melk in een diep bord en voeg het ei toe. Kluts goed door en voeg ook de theelepel kaneel toe.

Leg stuk voor stuk de boterhammen in het diepe bord en druk ze even in, zodat de melk en het ei goed opgezogen worden. Draai de boterham om en zorg dat ze goed vochtig zijn geworden van de melk en het ei.

Leg de boterhammen even in de ovenschaal en giet het overgebleven mengsel over het brood. Laat nog even intrekken, een minuut is voldoende.

Verwarm een klont boter in de koekenpan en laat de boter licht bruin worden. Leg nu de boterhammen in de pan en bak ze op laag vuur mooi bruin en licht krokant. Draai de broodjes om en bak ook de andere kant mooi bruin.

Snij in de tussentijd de aardbeien in stukjes en hak de chocola grof.

Leg de wentelteefjes op een bord, strooi hier direct de chocola over heen zodat deze kan smelten, en serveer de broodjes met de gesneden aardbeien. Enjoy!

wentelteefjes met chocola

Ga jij aan de slag met dit recept voor wentelteefjes met aardbeien en chocola? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Schär. Lees mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Als lunch doet ie het ook prima! Mijn dochtertje had 3 vriendinnetjes te spelen uit school op vrijdagmiddag en dat zet ik altijd graag iets speciaals op tafel. Met enige tegenzin lieten de dametjes ook nog 1 sneetje voor mij over zodat ik zelf ook kon proeven! We vonden het heerlijk!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.