Op zoek naar een lekker recept voor Indische gehaktballetjes? Deze kleine pittige balletjes van kipgehakt zijn perfect als borrelhapje of om te serveren bij een Aziatische maaltijd. Ze zitten bomvol smaak dankzij specerijen als komijn, kurkuma, gemberpoeder en een flinke lepel sambal. Je bakt ze kort in de pan en laat ze daarna nog even sudderen in een beetje ketjap – zodat alle smaken er goed intrekken. Dit is echt een van die recepten die je vaker wilt maken!

Indische gehaktballetjes
Deze Indische gehaktballen maak je van kipgehakt, wat zorgt voor een luchtige structuur en lichte smaak. Ideaal om de kruiden en specerijen goed tot hun recht te laten komen. Het leuke aan dit recept is dat je het eenvoudig kunt aanpassen aan jouw smaak.
Wil je ze wat milder? Verwijder dan de zaadjes uit de rode peper of laat de sambal achterwege. Liever wat pittiger? Voeg dan juist wat extra sambal of een snufje chili toe.
Op zoek naar meer lekkere hapjes om een Oosterse borrelplank samen te stellen? Ga dan ook eens aan de slag met mijn recepten voor Indische bladerdeeghapjes met pittig gehakt, pittige eiersalade met sambal, atjar ketimoen en Oosterse kipsaté spiesjes.

Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 1 beschuit
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl kurkuma
- 1 tl nootmuskaat
- 2 el ketjap
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Doe het kipgehakt in de mengkom en verkruimel hier 1 beschuitje bij. Voeg de sambal, komijn, gemberpoeder, kurkuma en nootmuskaat toe.
- Schil en snipper de sjalot. Snij de rode peper heel fijn. Ik liet de zaadjes zitten, wil je minder pittig dan verwijder je deze. Maak de knoflook schoon.
- Voeg de sjalot en rode peper toe aan het gehakt en pers de knoflook erbij uit.
- Meng de sjalot, rode peper, knoflook, alle kruiden en de beschuitkruimels door het gehakt heen. Draai kleine balletjes van het kipgehakt, zo groot als een snoeptomaatje.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en leg de Indische gehaktballetjes in de pan. Bak ze rondom goud bruin en zet dan het vuur laag.
- Voeg een klein beetje water en een scheutje ketjap toe aan de pan en sudder de Indische gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten gaar.
- Lekker met zelfgemaakte satésaus of zelfgemaakte chilisaus.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer

Ga je aan de slag met dit recept voor Indische gehaktballetjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Hoi Reny,
De indische gehaktballetjes lijken mij erg lekker. Weet jij zo of je i.p.v. kipgehakt ook rundergehakt kan gebruiken met dezelfde kruiden? Ik wil ze graag voor een verjaardag maken én dat lijkt mij makkelijker te verkrijgen. Alvast bedankt!
Groetjes Ellen Poldner