X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject

Zelf maken: Mayonaise

6
By Mind Your Feed on 3 november 2013 Snacks

“Is er dan geen mayonaise zonder toegevoegde troep?” Zo werd mij onlangs gevraagd. En ik wist precies wat er bedoeld werd. Een tijd geleden pakte mijn eigen pot mayonaise erbij en ik schrok eerlijk gezegd van de toevoegingen die ik op het etiket las. Ik pakte toen mijn kleine bijbeltje erbij en schrok; veel van de toevoegingen stonden in rood aangegeven, oftewel; eigenlijk moet je deze toevoegingen absoluut niet willen innemen….

“Ja wel, maar dan moet je de mayonaise zelf maken” , was mijn antwoord op de eerste vraag. En ik zocht het recept snel op. Het is echt eenvoudig en dat is precies wat ik graag wil delen op Mind Your Feed; bewust eten is niet moeilijk. Je bewust zijn van wat je eet, opletten wat je binnenkrijgt en daar waar je het zelf kunt maken; doen.

MayonaiseRecept mayonaise:

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 300 ml olie (bijv. olijfolie, of zonnebloemolie)

Mayonaise maken

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de eidooiers in een kom en klop met een garde er wat zout en de peper, de mosterd en de helft van de azijn door (mag ook met de mixer). Voeg de olie scheutje voor scheutje toe, onder voortdurend kloppen zodat er een dikke en gladde massa ontstaat. Wanneer ongeveer een derde van de olie door de massa is opgenomen, kun je de resterende olie in een straaltje toevoegen. Roer de resterende azijn erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe aan je zelfgemaakte mayonaise.

Eenvoudig en nog eens super lekker! Je kunt natuurlijk nog varieren met kruiden, voeg eens wat knoflook(poeder) toe of wat citroensap. Eet smakelijk en geniet bewust!

Ga je aan de slag met dit recept voor mayonaise? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Inspiratiefoto: Pinterest

bewust eten ei eieren friet ketchup mayonaise patat recepten snacken snacks zelf maken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSpelt crackers
Next Article Oosterse pompoenschotel met kip en linzen
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Kip kerrie salade

Kipsalade voor op brood

6 reacties

  1. Eva on 10 maart 2014 13:57

    Die eierdooiers, gebruik je die op kamertemperatuur of uit de koelkast?

    Reply
  2. Eva on 10 maart 2014 14:35

    Oeps sorry, er helemaal overheen gelezen. Dat krijg je van lezen op een phone :-).

    Reply
  3. Maartje on 18 september 2014 20:51

    Hoe lang kun je deze mayonaise bewaren? Hij smaakt erg goed 🙂

    Reply
    • Natascha on 21 juni 2015 20:41

      Smaakt het niet naar mosterd ??

      Reply
  4. stella spaargaren on 27 december 2015 16:17

    IK vroeg me ook af hoe lang je deze mayo kunt bewaren in de koeklast….

    groetjes Stella

    Reply
  5. Madeleine on 21 september 2016 13:22

    Hallo,

    Volgens mij is er 1 mayonaise zonder toevoegingen (hij is ook niet zo lang houdbaar als de andere mayonaise soorten) Tons Belze Majoneis.

    groetjes, Madeleine

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....