X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
zoete aardappel chocolade taart

Zoete aardappel chocolade taart

8
By Mind Your Feed on 20 juni 2016 Zoet

Ik had weer eens zin in wat lekkers… In zoetigheid, in chocola! Nou ben ik niet zo’n bakker, ik ben meer van het koken, maar af en toe kriebelt het om weer eens een taartje de oven in te schuiven. Ik vind het echt té leuk om gewoon wat te proberen in de keuken, om te zien wat ik in mijn keukenkastjes heb staan en daar mee aan de slag te gaan. Met een klein overschot van zoete aardappelen in huis, was de keuze voor deze zoete aardappel chocolade taart snel gemaakt. Ik denk zelfs dat jij ook alle ingrediënten wel in huis hebt, dus waarom zou je op deze doordeweekse dag niet lekker aan het bakken gaan? Ik zou het wel weten hoor, want dit taartje is zo goed!

zoete aardappel chocolade taart

Eens in de zoveel tijd móet ik iets bakken, dan heb ik daar ineens zo’n zin in! Koken doe ik elke dag, natuurlijk voor mijn blog maar ook op alle andere dagen ben ik wel in de keuken te vinden om eten klaar te maken. Maar bakken, als in taarten, cakes, muffins en dat soort smakelijke dingen, doe ik niet heel erg vaak. Koken ligt mij toch meer, omdat ik het veel meer op gevoel kan doen. Bij het bakken ga ik teveel nadenken. Hoeveel eieren, wel of geen melk, boter of kokosolie? En dan weet ik het vaak niet goed meer. Oftewel, met bakken probeer ik vaak maar wat…. De laatste keer pakte dat niet zo goed uit, was mijn cake met kersen helemaal niet zo lekker (en mooi!) geworden…. Deze keer ging het gelukkig wel allemaal goed, ook al heb ik weer maar wat gedaan….

Uiteindelijk werk ik in de keuken dus gewoon op gevoel. Met het koken ben ik iets zelfverzekerder dan bij het bakken, maar juist ook daarom vind ik het leuk om te experimenteren. Maar waarom ik ook niet zo heel vaak een taart of cake bak, is omdat het er vaak op neerkomt dat ik het grootste gedeelte zelf op eet. Bij ons in huis wonen niet zulke taartliefhebbers, dus vaak wacht ik tot er een goed moment is om mijn taart uit te delen. Een etentje met de familie, of wanneer ik visite krijg, zijn de perfecte momenten om aan mijn bakkriebels toe te geven!

zoete aardappel chocolade taart

In deze chocolade taart verwerkte ik zoete aardappel, een makkelijke manier om de taart lekker smeuïg te krijgen. Eerder ging ik al aan de slag met courgette, en daar maakte ik een superlekkere brownie mee. En ook wortels doen het natuurlijk goed in zoete baksels, de worteltaart op mijn blog is nog steeds een van mijn favorieten. Je kunt zoete aardappels trouwens ook prima in een hartige zoete aardappel taart verwerken, lekker als lunchgerecht of bij de avondmaaltijd.

zoete aardappel chocolade taart

Zoete aardappel chocolade taart

Voor 1 klein taartje:

  • 1 medium zoete aardappel
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr havermout
  • 2 eieren
  • 2 el cacao
  • 50 gr palmsuiker
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el amandelschaafsel

Nodig; schaaltje, mengkom, rasp, springvorm 15 cm, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de zoete aardappel en rasp deze boven een schaaltje, zorg ervoor dat je 100 gram geraspte zoete aardappel hebt.

Doe het amandelmeel, de havermout, de cacao, de suiker, de koekkruiden, het bakpoeder en een snuf zout in de mengkom. Roer goed door.

Tik de eieren boven de mengkom en klop ze door de droge ingrediënten.

Smelt 1 el kokosolie en voeg deze toe aan de mengkom. Doe nu ook de zoete aardappel bij het beslag voor de zoete aardappel chocolade taart en meng alles goed door elkaar.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Het papier krijg je het makkelijkst in de vorm door het even nat te maken onder de kraan, te verfrommelen tot een prop en dan voorzichtig weer uit te trekken. Je zult zien dat het bakpapier nu veel makkelijker te gebruiken is.

Schep het beslag voor de zoete aardappel chocolade taart in de springvorm, bestrooi met het amandelschaafsel en schuif voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. Enjoy!

zoete aardappel chocolade taart

Ga jij aan de slag met dit recept voor zoete aardappel chocolade taart? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

amandelmeel bakken chocola chocolade taart chocoladetaart glutenvrij havermout havermout recepten taart zoete aardappel zoete aardappel recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleOntbijt muffins met spek en ei
Next Article Glutenvrije pizzabroodjes
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Mango mousse met passievrucht

Lemon curd maken

8 reacties

  1. Vivian | stayaliveandcooking on 20 juni 2016 09:50

    Wilde even zeggen dat ik dit echt een heel slim idee vind… Worteltaart ken ik, en pompoen, maar over zoete aardappel had ik nooit nagedacht! Ga ik een keer proberen!

    Reply
  2. Marion on 20 juni 2016 15:21

    Leuk idee om de zoete aardappel in taart te verwerken,maar ff geen palmsuiker in huis, dus agave siroop is dat een optie????

    Reply
  3. Ineke on 20 juni 2016 18:24

    Wat n super leuk en heerlijk recept deze zoete aardappel brownie taart. Heb deze gemaakt in n cakevorm (silicone-vorm opdat je hem er zo uit kan drukken) en gesneden als vierkante stukjes brownie.. Super lekker en heerlijk om mee te nemen voor onderweg. Deze recepten maken mij blij (en mijn golfmaatjes ook).

    Reply
  4. Rowan on 21 juni 2016 09:10

    Dat je zoiets lekkers EN zoets van een zoete aardappel kan maken! Nooit geweten! Ik heb er nog 1 liggen en ik neem serieus in overweging om nu zo’n taart te gaan maken! haha. 😉

    Reply
  5. Annika on 21 juni 2016 12:04

    Wauw, dit ziet er heel lekker uit! Dit wil ik wel een keer proberen! 🙂

    Reply
  6. Klara on 20 augustus 2017 15:23

    Hij is heerlijk, ik heb dubbele hoeveelheid gedaan omdat ik meer zoete aardappel had. Ook daardoor de baktijd verlengd met 20 minuten. Echt super!!! De tip van het bakpapier nat maken werkt perfect, Thanx.

    Reply
  7. Geertje on 8 juni 2024 16:10

    Heel lekker en gemakkelijk te maken! De tweede keer met teffvlokken gemaakt ipv havermout – ook heerlijk!

    Reply
    • Mind Your Feed on 12 juni 2024 15:45

      Klinkt ook erg lekker!

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.