Round up week 1 #30voeljefit challenge Gezond ontbijten

2

Wow, dat was de eerste week van de #30voeljefit challenge…. Voorbijgevlogen! En wat was het weer leuk! Het was een te gekke week, zó veel enthousiasme en zoveel van jullie die echt goed bezig zijn met gezonder eten! Samen met Suzanne, Annemieke en Linda trapten we op dinsdag 1 september officieel af met deze derde editie van de challenge. De #30voeljefit challenge draait om bewustwording, we vertellen je niet wat je niet mag eten of wat je precies wel moet eten. Nee, we geven informatie, handige tips en lekkere recepten zodat je zelf aan de slag kunt. Op die manier leer je er veel meer van dan wanneer we voor je uitkauwen (haha) hoe jij je eetpatroon moet omgooien. De eerste week van deze challenge draaide om gezond ontbijten en we hebben je daar heel wat tips en inspiratie voor gegeven.

gezond ontbijten

Het was een mooie week! We hebben inmiddels 4000 leden in onze Facebookgroep maar je kunt je nog aanmelden om in de besloten groep mee te doen. Hier delen we niet alleen onze blogpost, maar ook inside tips, beantwoorden we vragen en delen we leuke acties. Heb je geen Facebook? Geen nood, op onze blogs verschijnen de artikelen ook.

Goed, het was dus een mooie week. Maar wat gebeurde er eigenlijk in deze eerste week? Ik heb een overzicht voor je gemaakt. Heb je iets gemist, of wil je nog even teruglezen? Klik op de link en je komt bij de blogpost uit.

Kickoff #3ovoeljefit

Op maandag 31 augustus begonnen we eigenlijk al een beetje met de challenge. We hebben deze keer gekozen voor een andere opzet dan in de voorgaande edities. Deze keer gaven we je voor de officiële start van de challenge alvast een aantal basisuitgangspunten, regels die voor de hele challenge gelden. Met deze basis ben je goed voorbereid op een maand lang #30voeljefit. De basis bestaat uit 6 speerpunten:

  • geen toegevoegde suikers
  • geen alcohol
  • geen koffie
  • meer groenten eten
  • meer bewegen
  • voldoende drinken

Gezond ontbijten

De uitleg van deze speerpunten lees je hier terug. Net zoals vorige keren wilden we van tevoren laten weten welke thema’s er in de challenge aan bod komen. In deze 3e editie focussen we op de eetmomenten van de dag, en in de eerste week kwam het ontbijt uitgebreid aan bod. Ik vertelde je waarom het belangrijk is om goed en gevarieerd te ontbijten. Suzanne ging de uitdaging met de alcohol aan en sprak samen met haar broer en zus af om een maand lang geen druppel te drinken. Helemaal #30voeljefit dus! Ook maakte zij een handig weekmenu, waarop je van dag tot dag kunt invullen wat je gaat eten. Dit zorgt ervoor dat je bewust gaat plannen, boodschappen doet die je nodig hebt (en geen snoep en koek haalt) en dat je beter voorbereid bent in de week. Het weekmenu kun je trouwens nog steeds downloaden! Annemieke maakte 2 van de uitdagingen tot persoonlijk doel, op haar blog lees je er meer over.

Ready, set, go…! Gezond ontbijten…

Op dinsdag 1 september gingen we dan echt van start! Naast mijn blog over de basis uitgangspunten, gaf ik je tips om elke dag een goede start te maken. Ik schreef eerder al een uitgebreid artikel over suikervrij eten, koolhydraten en suikers en in dat blog vind je ook de Suikerkaart, waarmee je in een handig overzicht alle suikerbenamingen bij de hand hebt. Download de kaart en ook jij bent voorbereid!

Gezond ontbijten

Even praktisch…hoe doe je dat nou?

Leuk, al die theorie over goed ontbijten, maar wat we vooral uit de feedback op de vorige challenge terugkregen, is dat de deelnemers van de challenge het meest geholpen zijn met concrete handvatten. Oftewel; recepten! En daar hebben we deze challenge dan ook echt de nadruk op gelegd, alleen op mijn blog zijn in 1 week nog nooit zoveel ontbijtrecepten verschenen…haha!

Wat zag je allemaal voor lekkers voorbij komen?

Wow, dat is nog eens een heleboel ontbijtinspiratie! Wij hopen dat je hier lekker mee aan de slag bent gegaan, of alsnog kunt en dat jouw ontbijt in elk geval een beetje gezonder is geworden. En let alsjeblieft op de variatie, het is zo belangrijk om verschillende ontbijtjes in de week te maken!

Om je nog een beetje verder op weg te helpen, geven Linda én Suzanne een kijkje in hun eetpatroon. Linda heeft de hele week voor je bijgehouden welke ontbijtjes zij gegeten heeft. En Suzanne helpt je op weg door haar eetdagboek met je te delen. Inspiratie, inspiratie!

gezond ontbijten

Op naar week 2…!

De eerste week is voorbij gevlogen! Heb je nog vragen of moeilijkheden met de challenge, laat dan hieronder een reactie achter. Samen gaan we aan de slag! En vanaf morgen begint week 2 van de challenge, de week die geheel in het teken zal staan van heerlijke lunches! Ook de komende week beginnen we met een stukje theorie en daarna komen er heel veel recepten online! En… we hebben een leuke winactie in petto! We gaan lekker door dus…

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Leuk initiatief! Vroeger at ik alle soorten ontbijtgranen, zonder er echt bij stil te staan hoeveel suiker daar wel niet in zit. Nu maak ik af en toe een grote portie granola, daar heb ik wel een week lang ontbijt van. Ook havermout met banaan gaat er hier wel vlot in om de dag te starten. Ik hou nog steeds van een zoet ontbijt, maar bepaal nu wel zelf of en hoeveel suiker/honing ik toevoeg.

  2. Ik heb de mango ontbijtsmoothie al gemaakt, maar ik moet gaan minderen met lijnzaad want mijn darmen zijn overstuur. Heel lekker alleen mijn lichaam moet nog wennen denk ik aan andere manier van ontbijten want na 1u weer een hongergevoel.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.