Round up week 1 #30voeljefit challenge

0

30voeljefit challenge

Zo, wow, de eerste week van de #30voeljefit challenge zit er alweer bijna op…. Wat was het een te gekke week, zó veel enthousiasme en zoveel van jullie die echt goed bezig zijn met gezonder eten! Samen met Suzanne, Annemieke en Sanne trapten we op maandag 5 januari officieel af met deze tweede editie van de challenge. De #30voeljefit challenge draait om bewustwording, we vertellen je niet wat je niet mag eten of wat je precies wel moet eten. Nee, we geven informatie, handige tips en lekkere recepten zodat je zelf aan de slag kunt. Op die manier leer je er veel meer van dan wanneer we voor je uitkauwen (haha) hoe jij je eetpatroon moet omgooien.

Het was een mooie week! We hebben inmiddels ruim 2300 leden in onze Facebookgroep maar je kunt je nog aanmelden om in de besloten groep mee te doen. Hier delen we niet alleen onze blogpost, maar ook inside tips, beantwoorden we vragen en delen we leuke acties. Heb je geen Facebook? Geen nood, op onze blogs verschijnen de artikelen ook.

Goed, het was dus een mooie week. Maar wat gebeurde er eigenlijk in deze eerste week? Ik heb een overzicht voor je gemaakt. Heb je iets gemist, of wil je nog even teruglezen? Klik op de link en je komt bij de blogpost uit.

Kickoff #3ovoeljefit

Vanaf 2 januari- we hebben expres gekozen voor start op 5 januari omdat die eerste halve week van het nieuwe jaar nog zo’n halve vakantie/feestweek is – begonnen we eigenlijk al een beetje met de challenge. Net zoals vorige keer wilden we van tevoren laten weten welke thema’s er in de challenge aan bod komen. Suzanne maakte een handig weekmenu, waarop je van dag tot dag kunt invullen wat je gaat eten. Dit zorgt ervoor dat je bewust gaat plannen, boodschappen doet die je nodig hebt (en geen snoep en koek haalt) en dat je beter voorbereid bent in de week. Het weekmenu kun je trouwens nog steeds downloaden! Omdat we nog veel vragen kregen over hoe de challenge nou precies in zijn werk zou gaan, maakte Annemieke een blogje met de FAQ’s!

Ready, set, go…!

Op maandag 5 januari gingen we dan echt van start! Ik schreef een uitgebreid artikel over suikervrij eten, koolhydraten en suikers. Dit is de basis van de challenge van deze week, en deze challenge duurt de hele maand. Zelf vind ik het ook nog wel eens lastig om geraffineerde suikers te mijden, maar als je weet waar je op moet letten, dan zorgt dat in elk geval ervoor dat je een bewuste keuze kan maken. Daarom maakten we ook de Suikerkaart, zodat je in een handig overzicht alle suikerbenamingen bij de hand hebt. Download de kaart en ook jij bent voorbereid!

Even praktisch…hoe doe je dat nou?

Leuk hoor, die theorie… maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Bijvoorbeeld als je veel sport, of als je ook nog kinderen hebt. En mag je dan helemaal niet meer snoepen, als je suikervrij eet? Sanne deelde haar ervaringen met suikers en suikervrij eten en gaf als tip dat je jezelf een doel stelt bij deze challenge. Suzanne deelde haar tips om suikervrij te eten, zo moeilijk hoeft het niet te zijn! En Annemieke zette wat heerlijke suggesties voor suikervrije tussendoortjes op een rij.

mueslibrood

Suikervrij lekkers

Natuurlijk kun je nog genoeg lekkere dingen snoepen als je suikervrij wilt eten. Suzanne deelde haar recept voor havermoutmuffins en bakte een gezonde brownie. Annemieke zette het recept voor gevulde omelet in de Facebook groep en maakte een peren appel crumble klaar. En Sanne ging aan de slag voor deze havermoutrepen. Zelf bakte ik deze heerlijke havermoutkoekjes met peer en chocola maar weer eens en maakte ik het recept voor dit mueslibrood.

Eetdagboeken

Maar dit is waar jullie echt op zitten te wachten! Want hoe zien onze eetdagboeken er dan uit, hoe doen wij dat met suikervrij eten? Geen nood, we geven je graag een voorbeeld! Gisteren kwamen er 3 eetdagboeken online, van Sanne, Suzanne en van mijzelf. Laat je inspireren!

Op naar week 2…!

De eerste week is voorbij gevlogen! Heb je nog vragen of moeilijkheden met de challenge, laat dan hieronder een reactie achter. Samen gaan we aan de slag! En vanaf morgen begint week 2 van de challenge, de week die geheel in het teken zal staan van het laten staan van alle zakjes, pakjes, kant en klaar mixen en andere gemaksproducten. Ook de komende week beginnen we met een stukje theorie en daarna komen er weer tips, recepten en ook weer een leuke actie! We gaan lekker door dus!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.