Innerlijke rust

0

Innerlijke rust …. ‘Wat houdt dat precies in?’ is de vraag die je steeds meer hoort tegenwoordig

Innerlijke rust is niet een staat waarin je je constant kan bevinden. Of laat ik het anders verwoorden… een staat waarin altijd alles maar perfect is. Dit is vaak wel de uitleg die men leent aan dit begrip.

Hoe voelt dit precies? En wanneer heb je dat gevonden?

Dit ga je niet in boeken vinden of van iemand kunnen leren. Het is een proces waar je zelf doorheen moet gaan. De lessen die je voorgeschoteld krijgt ook echt bewust meekrijgt. De antwoorden die je vindt, ook wel je eigen waarheid genoemd, in het groter geheel kan plaatsen. Iets wat je dus zelf moet ervaren.

Het gaat meer om hoe je zelf om gaat met bepaalde situaties. Situaties kan je niet veranderen. Je kan wel ZELF bepalen hoe je hier mee om gaat.

dag positief beginnen

”Ga je reageren in een situatie of beantwoord je hem?”

Reageren is vanuit emotie. Het eerste gevoel wat naar boven komt meteen de vrije loop laten gaan. Vaak loopt dit niet goed af. Daar kent iedereen vast wel een paar voorbeelden van in zijn of haar leven. Bij het beantwoorden op een situatie ga je eerst observeren wat er nu echt gebeurd. Hoe jij je daar bij voelt. Waarom de situatie zo is. En in het geval er andere personen bij betrokken zijn het geheel van hun kant bekijken. Op basis van alle informatie kan jij bepalen hoe jij de situatie gaat beantwoorden.

Reageren = onbewust

Beantwoorden= bewust

Als je dit beseft ga je vanzelf bewuste keuzes maken. En bewuste keuzes maken kan je eigenlijk altijd. Waarom maken wij alleen maar bewuste of weloverwogen keuzes als het bijvoorbeeld om het kopen van een huis gaat? Een bewuste keuze maken kan je zelfs als je in een lange rij bij de kassa staat.

Je raakt geïrriteerd omdat de klant voor jou nog even snel iets in de winkel moet pakken waardoor je moet wachten.

OF

Je toont begrip en kan je voorstellen dat die persoon mogelijk zijn of haar dag niet heeft. Dit overkomt jou namelijk ook wel eens.

Hoe erg de situatie ook is. Je zal dicht bij jezelf blijven en niet vanuit je ego handelen. Dit is contact maken met je ziel. Deze staat voor liefde. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je medemens.

Innerlijke rust

Innerlijke rust is dus iets wat je bereikt wanneer je niet oordeelt over jezelf, anderen en situaties. Het maken van bewuste keuzes. Beantwoorden in plaats van reageren. En dit zo veel mogelijk toepast in je leven. Of je nu ergens in de rij staat te wachten of wanneer je heel erg slecht nieuws te horen krijgt.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes. Alleen jij gaat daar namelijk over. Naar mijn bescheiden mening een grote stap naar een bewuster leven.

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.