Mindstyle reset voor meer energie

0

Energie is een kostbaar goed. Als je er niet genoeg van hebt dan ben je moe, chagrijnig en voel je je uitgefloept. Veel mensen klagen erover dat ze vaak moe zijn of hebben last van chronische vermoeidheid en zo gek is dat niet in onze drukkiedrukmaatschappij vol prikkels. Na een hectische werkdag ben je soms leeg en wil je het liefst voor de tv op de bank hangen. Toch is het eigenlijk de bedoeling dat je meer dan voldoende energie hebt om je werk en sociale leven prima aan te kunnen (nou ja, afhankelijk van hoe bont je het maakt natuurlijk). Tijdens de #zomerfit challenge kijken we naar 3 grote energieslurpers, en hoe je hiermee om kunt gaan, zodat je veel meer energie overhoudt.  

meer energie
1. Emoties onderdrukken

Als we (onbewust) gevoelens niet toelaten of willen onderdrukken, kost dat enorm veel energie. Door de drukte van het leven kan je ook niet altijd ruimte maken voor emoties wanneer ze er zijn. Gevoelens zijn alleen nooit helemaal te onderdrukken, ze blijven op die manier in je systeem. En dat resulteert bijvoorbeeld in bepaalde patronen, blokkades in het lichaam of andere (uitvergrote) emoties, zoals irritatie, jaloezie, snauwen of van alles waarbij je zelf niet meer goed kunt plaatsen waar het vandaan komt.

Quick fix: Neem elke dag heel even de tijd voor jezelf, al is het maar tien minuten. Zet de timer op je telefoon, zoek een rustig plekje op en zet wat muziek op of juist niet, doe je ogen even dicht en maak ruimte voor wat er in je leeft. Breng je aandacht naar je lichaam: je buik en je hart. Als er een emotie als boosheid of verdriet boven komt: geef deze de ruimte, laat het stromen en zie hoe snel deze dan uit je systeem verdwijnt. Als er geen emotie boven komt is het ook goed, het gaat er vooral om even naar ‘binnen’ te keren.

2. Zit je op de goede weg?

Wanneer je (al dan niet onbewust) tegen de stroom van het leven inzwemt kost dat heel veel energie. Wanneer je in een relatie zit waar je eigenlijk niet (meer) helemaal gelukkig mee bent. Wanneer het werk wat je doet je geen voldoening meer geeft. Of als je in een andere situatie zit die je geen energie geeft, maar waarvan je vindt dat het nou eenmaal moet of wat nou eenmaal ‘zo is’. Het feit is: wanneer je uitgeblust bent is er een kans dat je op een bepaald gebied van je leven niet happy bent.

Quick fix: Is er iets in je leven is wat je eigenlijk geen energie meer geeft en je zelfs energie kost? Dat in de ogen te kijken en ermee aan de slag gaan vergt moed, maar de beloning groot! Stel jezelf deze vraag voor de verschillende gebieden in je leven: werk, sociaal leven, wonen, werk, geld en relaties. En kijk waar je eigenlijk iets zou moeten veranderen.

meer energie

3. Ruim (je hoofd) op

Je huis is de plek waar je tot rust komt, helemaal jezelf bent, ontspant en bijkomt. Het is de plek die je energie moet geven. We hebben elke dag al zo veel prikkels, informatie en beelden te verwerken. Dat maakt ons hoofd aardig ‘vol’. Letterlijk je omgeving opruimen zorgt voor meer rust in je hoofd. Alleen al het steeds uitstellen van ‘rommel opruimen’ kost je enorm veel energie, zeker als daar ook nog ergens een schuldgevoel knaagt. Je huis is een spiegel, een spiegel van jou en een spiegel van je leven. Door iets te veranderen in je omgeving, verander je ook iets in je leven, het werkt door. Als de energie in je huis beter kan stromen, dan kan dat ook in je leven. Je maakt letterlijk en figuurlijk ruimte, ruimte voor iets nieuws!

Quick fix: Als je het moeilijk vindt om alles in één keer te doen, doe je het in hapklare brokjes. Even tien minuten tussendoor een la opruimen bijvoorbeeld. Maak een opruim-planning en doe bijvoorbeeld elke week een kamer of elke dag tien minuten iets kleins. Er mee bezig zijn geeft je al rust, je kunt de schuldgevoelens en de ‘ik moet nog’ loslaten want het staat immers op de planning.

Zeker weten dat jij je hierdoor energieker gaat voelen!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.