Weekmenu #114 makkelijke maaltijden

2

En, hoe was deze eerste week van januari? De eerste echte week, zeg maar? Weer een beetje in het ritme kunnen komen? Scholen, werk, sporten, we zijn weer begonnen hoor! Alhoewel, qua werk deed ik deze week eigenlijk niet zoveel. De december-drukte had mij een beetje uitgeschakeld. Ik dacht dat ik er na 2 weken Kerstvakantie wel weer tegenaan kon. Maar 2 volle weken met z’n vieren thuis vond ik toch ook wel vrij intensief…. Dus toen iedereen hier maandag de deur weer uitstapte, was ik eigenlijk wel blij dat ik het rijk weer voor mezelf had. Komende week ga ik wel weer rustig aan de slag en zoals ik vorige week al zei, het weekmenu verschijnt natuurlijk wel gewoon! Dus, koffie erbij en pen & papier en laat je weer inspireren!

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!

Wist je dat er in 2020 weer de kookworkshop Natuurlijk! koken op de agenda staat?

Weekmenu #114 makkelijke maaltijden

Maandag

chili sin carne

De Kerstvakantie was 1 groot feest qua lekker eten! Ik heb er enorm van genoten, maar zo na de vakantie merkte ik gelijk dat ik echt wel weer even in balans mocht komen. Weinig energie, vermoeid, niet lekker in mijn vel. En dus dook ik lekker de keuken in. Ook op de maandagen van 2020 ga ik weer voor vega, zoals deze chili sin carne! Lekker met rijst of quinoa.

Dinsdag

plaattaart met gerookte kip

Ook in 2020 ga ik gewoon verder met mijn motto dat koken niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat het vooral lekker mag smaken. Deze plaattaart met courgette en gerookte kip is zo’n makkelijke maaltijd. Ook ideaal trouwens als je bijvoorbeeld een drukke avondspits hebt of niet iedereen tegelijkertijd kan eten!

Woensdag

rode kool stamppot

Ik heb altijd het idee dat na de Kerst de winter ook gelijk voorbij is… Maar dat is natuurlijk niet zo, haha! Dus, ook in de komende weken gaan we nog weer voor heerlijk comfort food. Wat dacht je van een rode kool stamppot met worstjes?!

Donderdag

Italiaans stoofvlees

In oktober vorig jaar stond ik samen met Renske al de kerstrecepten te koken. Yep, zo gaat dat als je een foodblog hebt… Het fijne daarvan is dat ik dit recept voor Italiaans stoofvlees toen al proefde. En sindsdien ben ik verliefd. En dat komt eigenlijk wel goed uit, want daardoor heeft dit stoofpotje al meerdere keren bij ons op tafel gestaan. Heerlijk!

Vrijdag

pittige tonijnsalade

Op vrijdag kook ik niet meer uitgebreid…. Dat heb ik mezelf al jaren geleden toegezegd, na een hele week in de keuken eten we op vrijdagavond heel makkelijk. En meestal is dat brood. Brood met iéts, dat dan weer wel. Vandaag maak ik weer eens deze heerlijke pittige tonijnsalade met limoen en rode peper klaar, lekker!

Zaterdag

zoete aardappel pannenkoek

De weekenden zijn hier de ene keer hartstikke druk. En de andere keer rommelen we een beetje in huis en is het niet zo spannend. Juist op die rustige dagen maak ik dan ook een extra feestje van mijn lunch. Ik heb wel weer eens zin in deze zoete aardappel pannenkoek met rode biet en geitenkaas.

Zondag

bananenbrood met pure chocola

Zondag = bakdag! En daar ga ik binnenkort ook #selfcaresunday aan toevoegen…. Ik zit er al zo lang mee in mijn hoofd om de Feed uit Mind Your Feed wat breder te trekken. Feed is niet alleen voeding, Feed is alles wat je op je feed krijgt. Alles wat bij je binnen komt en ik merk zelf dat ik daar echt wel selectief in mag zijn. Wat wil ik wel, wat wil ik niet. Wat ik wel wil, is vandaag dit bananenbrood met pure chocola en kokos bakken. Dat snap je natuurlijk wel!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.