Appel kaneel broodpudding

9

Goedemorgen! En toen was er weer een week voorbij. Oh my, waar gaat de tijd naartoe… De dagen vliegen voorbij en voor je het weet is het alweer het einde van het jaar. Niet te geloven toch! Ik ben de laatste weken heel druk, wat ik alleen maar positief vind hoor! Zo stond ik afgelopen week al vroeg in de ochtend 2 bananenbroden te bakken om deze ‘s middags uit te delen op de open dag van de BSO van de meiden. En toen schoot er ineens een idee door mijn hoofd. Waar ik maar gelijk mee aan de slag ben gegaan… Een soort bananenbrood, maar dan met appel en kaneel. Deze appel kaneel broodpudding is echt het perfecte begin van een lazy sunday!

appel kaneel broodpudding

Appel en kaneel is natuurlijk een gouden combinatie. Sommige winning teams moet je gewoon niet willen veranderen. En er maar gewoon dankbaar gebruik van maken dat iemand die combi ooit heeft verzonnen. Toen ik mijn keukenmachine afgelopen week aan het werk zetten om de basis voor het bananenbrood klaar te maken, wist ik ineens wat ik in het weekend als ontbijt ging maken. Die basis van mijn heerlijke bananenbrood bestaat uit dadels, banenen en eieren, die je opklopt tot een luchtig mengsel. Ideaal om over de broodpudding te schenken!

appel kaneel broodpudding

Een broodpudding op de zondagochtend is een makkelijke manier om nog wat restjes oud brood mee weg te werken. Weggooien vind ik altijd zonde, en roosteren kan natuurlijk ook. Maar met al die regen van de afgelopen dagen, had ik zin in een herfstig ontbijt. Appeltaart in de ochtend, maar dan net even anders zeg maar. Terwijl de appel kaneel broodpudding in de oven staat, vult het huis zich met heerlijke geuren. En als je dan ook nog iemand weet te regelen die een kopje koffie klaar maakt, dan kan het weekend al niet meer stuk!

appel kaneel broodpudding

Appel kaneel broodpudding

  • 2 sneetjes oud brood (eventueel glutenvrij)
  • 2 friszoete appels
  • 1 rijpe banaan
  • 5 dadels
  • 3 eieren
  • 100 ml plantaardige room
  • 3 tl kaneel
  • amandelschaafsel
  • boter om in te vetten

Nodig; schaaltje, keukenmachine, mengkom, ovenschaal

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels 5 minuten weken in een schaaltje met wat water.

Vet de ovenschaal in met wat boter. Snij de sneetjes oud brood in blokjes. Doe deze in de mengkom.

Snij de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Maak hier nu ook blokjes van en doe deze bij het brood in de kom. Hussel even goed door en stort dan in de ovenschaal.

Giet de dadels af. Doe de banaan samen met de eieren, de plantaardige room, de kaneel en de dadels in de keukenmachine. Blend op de hoogste stand tot een egaal en luchtig mengsel. Schenk dit nu over de blokjes brood en appel.

Strooi nog wat amandelschaafsel over de appel kaneel broodpudding en schuif deze voor 25 minuten de oven in. Hou de oven in de gaten, elke oven is weer anders. Gaat de broodpudding te hard en wordt de bovenkant te bruin? Dek dan even af met wat aluminiumfolie.

Eet de appel kaneel broodpudding warm uit de oven. Maar de volgende dag, of sowieso afgekoeld, is ie ook minstens net zo lekker! Enjoy!

appel kaneel broodpudding

Ga jij aan de slag met dit recept voor appel kaneel broodpudding? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

9 reacties

  1. De smaken zijn goed maar ik vind het zachte brood na een paar happen tegenstaan. Misschien heb ik net iets te veel vocht toegevoegd maar voor mij volgende keer denk ik gewoon wentelteefjes. Smaken (en vooral structuren) verschillen 🙂

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.