MYF ontdekt: Markthal Rotterdam en Kookfabriek met Alpro

3

Als healthy foodie vind ik het altijd leuk om nieuwe plekken te ontdekken, vooral plekken die met eten te maken hebben! Dat hoeft van mij niet altijd super gezond eten te zijn, als het maar vers, puur, natuurlijk en zo min mogelijk bewerkt is. Dus hele pure smaken, mooie producten, aantrekkelijk gepresenteerd, dat het water je als het ware in de mond loopt. Op vakantie ben ik altijd gek op markten en supermarkten, ik vind het heerlijk om te kijken, te ruiken, om nieuwe dingen te proberen. Afgelopen vrijdag was ik uitgenodigd voor een kookworkshop in Rotterdam. Omdat ik gezien had dat Rotterdam weer een hotspot rijker is, besloot ik mijn camera mee te nemen en ook even de Markthal te bezoeken. Kijken jullie mee in deze nieuwe MYF ontdekt?

Markthal Rotterdam

Afgelopen vrijdag had ik een ontzettend leuke dag in Rotterdam. Ik kom regelmatig in Rotterdam en had al gehoord dat de Markthal nu werkelijk geopend was. Ik had later op de middag een kookworkshop met Alpro en besloot om alvast eerder die kant op te reizen zodat ik ook de Markthal een bezoekje kon brengen. De Markthal in Rotterdam is de eerste overdekte marktvloer in Nederland. Ik ken de overdekte markten wel al uit het buitenland, zo heb je in Barcelona een prachtige foodcourt, echt een bruisende markthal waar je de mooiste producten kunt vinden. En nu is ons land dus ook zo’n prachtige marktvloer rijker. De Markthal heeft zoveel moois, van dagverse vis tot bijzonder gevogelte, van cappuccino tot kaas, van Surinaams tot Zaans, van ijscokraam tot biologische groenten.

Markthal Rotterdam

Het was wel druk tijdens mijn bezoek. Maar eigenlijk leuk druk! Iedereen die er was, keek zijn ogen uit! Zo ook Pauline, die ik met een camera om haar nek tegen kwam. En ook Linda stond als een echte professional al dat moois te fotograferen. Het is dan ook een prachtig gebouw, en de manier waarop de marktkramen zijn geplaatst, geeft je echt het idee dat je op de markt bent (maar dan wel net even een hoger segment markt). Ik heb me in elk geval enorm vermaakt, ik heb mooie groenten en fruitsoorten gezien, verse noten, ontzettend veel kaas, maar ook koffie en heerlijke zoetigheden. Het leukst vond ik nog wel dat je bij sommige kramen ook kunt eten, als een soort mini food bar op de markt.  En verder zijn er ook  rondom het marktterrein restaurantjes en café’s op de begane grond en eerste verdieping, een supermarkt en een ruime parkeergarage in de kelder. Omdat ik na mijn bezoek aan de Markthal gelijk door moest, en er ook een druk weekend met veel buiten de deur verplichtingen volgde, heb ik eigenlijk niet veel lekkers gekocht, maar ik kom zeker nog eens terug om mijn boodschappen te doen!

Markthal Rotterdam

Daarna mocht ik nog zo’n mooie locatie in Rotterdam bezoeken; de Kookfabriek in het Lloydkwartier. In een statig gebouw, vlak aan het water, werd door Alpro een kookworkshop georganiseerd in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Samen met nog een aantal andere foodbloggers was ik uitgenodigd om mee te koken, en het leuke voor mij was dat ik daar een aantal lezeressen ging ontmoeten die hadden gewonnen bij de winactie voor deze kookworkshop. Tijdens de workshop stond duurzaamheid centraal, en we werden door Alpro dan ook uitgedaagd om met plantaardige ingrediënten, en ook onze zelf meegebrachte overgebleven groenten en fruit, een driegangenmenu in elkaar te zetten. Bij binnenkomst in de Kookfabriek stond dan ook een grote tafel, die al helemaal vol lag met de prachtigste kleuren groenten en fruit. En uiteraard ontbraken de producten van Alpro Cuisine niet.

Wat er allemaal mogelijk  is met plantaardige ingrediënten en hoe je nog de heerlijkste gerechten kunt maken met groente en fruit die je wellicht eigenlijk al bijna wilde weggooien, werd ons verteld door Berdien Siere (Kleur Op Je Bord). Na een korte uitleg, gingen we als team aan de slag. Samen met Linda – die ik hier dus weer tegenkwam – en 6 geweldige koks, gingen we aan de slag om een heerlijk menu in elkaar te zetten. Er was trouwens een heuse foodchallenge aan deze workshop verbonden, want het team dat het mooiste en lekkerste menu in elkaar kon zetten, zou met een prachtige prijs naar huis toe gaan. Na kort beraad besloten we om vooraf voor een soep te gaan, als hoofdgerecht een curry te maken en als nagerecht met fruit aan de slag te gaan.

Markthal Rotterdam

In kleinere groepjes werkten we aan het kookeiland hard om op tijd ons menu af te krijgen, zodat we ook met z’n allen aan tafel konden om onze gerechten op te eten. Vooraf maakten we een soep van paprika, tomaat, ui en aardappel, met daar doorheen een pesto van rucola, spinazie en wat kruiden. Als hoofdgerecht was het de bedoeling een curry te maken, maar terwijl we aan de slag waren met de heerlijkste groenten (o.a. zoete aardappel, pompoen, paarse wortelen) en zelfs een verse currypasta hadden gemaakt van onder andere citroengras, gember, rode peper en knoflook, merkten we dat de producten van Alpro Cuisine toch iets anders werken dan de kokosmelk die we normaal voor een curry gebruiken. Met de curry kwam het niet helemaal goed, maar Alpro Cuisine is trouwens wel erg goed te gebruiken om soepen romiger te maken of als mengsel met eieren en kaas in (groente) quiches.

Als nagerecht werd geëxperimenteerd met het grillen van peer en appel. Bij het gegrilde fruit werd een plantaardige slagroom gemaakt met Alpro Op te Kloppen, en deze slagroom werd op smaak gebracht met basilicumazijn, gepureerde aardbei en passievrucht. Het was dan ook een dessert waar we heerlijk van hebben zitten smullen en na een meer dan geslaagde dag in Rotterdam vond ik het toen tijd om lekker naar huis te gaan en op de bank te gaan hangen met een goed glas wijn!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Emily van Kampen op

    Dat klinkt als een hele fijne dag in Rotterdam. De Markthal is echt heel fijn, ik ben gisteren toevallig voor de tweede keer gegaan. De Kookfabriek ken ik wel, maar ik ben er nog nooit geweest.

  2. Heerlijk om met een klein kind naar een rustig dorp te verhuizen maar na de komst van de markthal ga ik Rotterdam centrum wel weer meer missen…. Had daar nog graag elke week even naartoe gelopen 🙁

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.