Voedselzandloper kookboek

1

Good FoodAl vanaf het moment dat ik het boek de Voedselzandloper uit had, zat ik enthousiast te wachten op het kookboek dat erbij hoorde. Ik hoorde gerumoer op twitter dat er een Voedselzandloper kookboek aan zat te komen, dus zocht ik en had ik dus al snel mijn bestelling geplaatst. Het boek kwam vorige week uit, ik heb er even op moeten wachten, maar dat was het wat mij betreft waard!

De Voedselzandloper gaat uit van 7 principes die mij enorm aanspreken:

  • Geen of zo weinig mogelijk brood, aardappelen, pasta en rijst.
  • Gebruik in plaats daarvan havermoutpap of peulvruchten, groenten en paddenstoelen.
  • Geen melk of yoghurt. Vervang door plantaardige varianten (soya). Kaas en eieren zijn wel okee.
  • Weinig rood vlees. Eet vette vis en gevogelte.
  • Groenten en fruit zijn de basis van de voeding.
  • Veel water, aangevuld met groene thee. Koffie en alcohol met mate.
  • Vul je maaltijd aan met ‘intelligente’ voedingssuplementen.

Ik leef niet ineens strikt volgens deze principes. Het laten staan van brood en pasta lukt mij bijvoorbeeld niet altijd, maar als ik brood of pasta eet, probeer ik dan wel gezondere varianten te kiezen (spelt!). Ik heb geen idee of ik zo echt langer jong blijf, maar mijn lijf reageert zo goed op dit eetpatroon. Zolang mijn lijf zo tevreden is als nu, houd ik deze principes zeker in mijn hoofd.

Vorige week was het dan zo ver…mijn pakketje zat bij de post. Ik had al wat beelden gezien van het kookboek omdat Pauline zo vriendelijk was die te delen via twitter. Toch wist ik nog niet goed wat ik kon verwachten van het Voedselzandloper kookboek, dus bladerde ik vorige week snel door de pagina’s heen.

Het is een fijn en handzaam kookboek (ik vind kookboeken die te groot zijn voor je aanrecht echt zo onhandig!) voorzien van prachtige foto’s. De basisprincipes worden nog eens aangehaald en verder is het boek opgedeeld in verschillende hoofdstukken die allemaal een verschillende ‘gang’ behandelen (o.a. ontbijt en lunch, maar ook tussendoortjes en drankjes).

voedselzandloperWat vind ik van het Voedselzandloper kookboek?

+ prachtige foto’s

+ voldoende variatie

+ heldere en vernieuwende recepten

+ aandacht voor voor-, hoofd- en nagerechten

+ gezonde tussendoortjes en guilt-free chocolade milkshake

+ de recepten lijken allemaal erg makkelijk

 

– lunchgerechten zijn erg klein (bijv. alleen salade)

– te veel aandacht voor de drankjes, ik had liever meer lunch- en hoofdgerechten gezien

– er staan geen bereidingstijden bij

Ik vond het wachten op het Voedselzandloper kookboek meer dan de moeite waard! Alleen al de foto’s zijn een genot, laat staan als je het eten proeft. Ik ga er snel mee aan de slag en ben benieuwd.

Wil jij ook aan de slag? Bestel het Voedselzandloper kookboek dan hier:

[bol_product_links block_id=”bol_525b9ec9832f0_selected-products” products=”9200000016778638″ name=”Voedselzandloper kookboek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg Mind Your Feed op twitter | facebook

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Ik dacht dat er een voedselzandloper kookboek bestond, ik heb namelijk al een dergelijk kookboek maar dat is waarschijnlijk niet officieel. Ik hou van de voedselzandloper!

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.