Inspiratie | gezonde traktaties

1

Ik vind gezond eten heel belangrijk, en niet alleen voor mijzelf. Ook mijn man en kinderen wil ik graag zo gezond mogelijk laten eten. Ze maken uiteraard hun eigen keuzes, voor zover mogelijk met kinderen van bijna 3 en ruim 1…. Binnenkort is de oudste jarig en wordt ze 3 jaar. Ik vind gezond eten belangrijk en vind ook dat je dat niet ineens los hoeft te laten als er een feestje is. En zo lang ik voor mijn dochter nog kan bepalen wat zij trakteert, ben ik dus op zoek naar gezonde traktaties voor op haar feestje.

Onze oudste dochter is een herfstkind en jarig als Sinterklaas al in ons land is. Het is een drukke periode rondom haar verjaardag, veel festiviteiten en veel lekkers. Voor de gezonde traktaties die zij meeneemt naar haar kinderdagverblijf kies ik dan ook al jaren voor mandarijntjes. Mandarijntjes horen bij de herfst, horen bij de periode voor Sinterklaas, en mandarijntjes zijn een gezonde traktatie.

Natuurlijk doen we er wel wat leuks mee, zodat de kinderen het ook geweldig vinden om een mandarijntje te krijgen. Voor dit jaar ben ik alvast op zoek gegaan naar inspiratie, kijken jullie mee?

 gezonde traktatie 1

Handig; een hele stapel met gepelde mandarijntjes. Dan kunnen de kinderen ze zo opeten! Moeten wel de leidsters voor mij aan de slag….
(bron: Pinterest)

Dit ziet er gezellig uit!
(bron: Pinterest & Weheartit & HiepHiepHieptraktaties)

gezonde traktatie 2

Zo kan ook, wel zo feestelijk met een vlaggetje erin!
(bron: Flickr)

gezonde traktatie 6Dit trakteerde ze toen ze 1 werd. Ook toen vond ik gezonde traktaties al erg belangrijk! Dit zijn ingepakte mandarijntjes, ingepaktmet crepepapier en een lintje eraan.

Hebben jullie nog tips of ideeen voor gezonde traktaties met mandarijnen? Laat je idee via een reactie achter bij de comments!

Volg Mind Your Feed op twitter | facebook

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Mijn meisje wordt in november drie en hier in België gaan ze dan al naar school. De juf heeft gevraagd om een een pak koekjes of een zak snoep mee te geven, maar dat zie ik ook niet zitten. Ik wil nu ook mandarijntjes geven, maar moet ze wel gaan pellen, want dat kan de juf niet voor zoveel kinderen. Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk gedaan hebt.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.