Boerenkool | Good Food

3

Good FoodHet eerste waar ik aan dacht bij boerenkool is; stamppot. Met spekjes en rookworst. En een kuiltje om de jus in te doen.

Dat boerenkool veel meer is dan stamppotgroente – ik heb er echt nog nooit wat anders mee gedaan! – kwam dan ook niet direct in me op. Maar aangezien bij ons thuis de meiden niet heel graag boerenkool eten, en het toch echt een wintergroente is die vanaf nu weer volop verkrijgbaar is, wilde ik eens een ander gerecht maken met boerenkool.

Boerenkool is namelijk een hele gezonde groente. Boerenkool is familie van spruiten, kolen, broccoli en bloemkool.

Boerenkool:

  • Bevat vitamine A, B, C, E en K
  • Zit boordevol vezels, die zorgen voor langdurige verzadiging
  • Bevat anti-oxidanten, calcium en ijzer

Reden genoeg dus om op zoek te gaan naar gezonde recepten met boerenkool. Mijn favorieten deel ik heel graag met jullie:

Recept Boerenkool Quinoa koekjes:

Boerenkool quinoa

  • 1 blik van 400 gram kikkererwten
  • 120   gram quinoa
  • 100   gram gesneden boerenkool
  • 1   el olijfolie
  • 1   ei
  • 1   tl kerrie
  • 100   gram speltbloem

Was   de kikkererwten
Kook   de quinoa gaar volgens aanwijzing op verpakking

Prak   de kikkererwten grof met een vork en voeg de quinoa toe. Roer goed door en   schep de boerenkool erbij. Voeg vervolgens achtereenvolgens het ei, de kerrie   en de speltbloem toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Kneed alles   even goed door en zet het kikkererwten/quinoa-mengsel minimaal een half uur   in de koelkast om op te stijven.

Zet   een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk wat olijfolie in de pan. Vorm   twintig koekjes van het kikkererwten/quinoa-deeg. Bak ze in ongeveer 6   minuten aan beide kanten goudbruin.
Serveer met een lekkere salade en een stukje vis of kip en smullen maar!
(foto: Pinterest)

Recept Boerenkool frittataBoerenkool frittata

  • 100   gram gesneden boerenkool
  • 1   el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 -8 grote eieren
  • 2-3   el lactosevrije melk
  • 1   el water
  • zout   en peper

Fruit de ui in een (diepe) pan met wat olijfolie en voeg de knoflook en boerenkool toe. Voeg een eetlepel water toe. Schep goed om en laat de boerenkool wat slinken. Meng in een schaal de eieren en melk en voeg wat peper en eventueel zout toe. Voeg het eiermengsel toe aan de pan en bak de frittata in ongeveer 15-20 minuten – op zacht vuur. Draai halverwege om (gebruik een deksel en wacht in elk geval tot je zeker weet dat het ei gestold is.
(foto: Cafe Johnsonia)

Volg Mind Your Feed op twitter | facebook

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

3 reacties

  1. Pingback: Dubbele boerenkool special | recept van Mind your Feed |

  2. Pingback: Dubbele boerenkool special | recept van Mind your Feed - LikeFood

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.