Voedselzandloper kookboek

0

voedselzandloper

Niet eerder las ik een boek over voeding dat voor mij zo ontzettend klopte…. Ik heb het over de Voedselzandloper, van Kris Verburgh. Niet iedereen is het met me eens, lees ik als ik een rondje internet-recensies doe. Maar dat maakt niet uit, want ik kan heus voor mezelf wel bepalen of dit voor mij werkt. Al jaren heb ik problemen met eten, met hoeveelheden, maar ook met vage klachten aan mijn lijf die door voeding veroorzaakt worden. Ik las het boek van Verburgh in 1 ruk uit en wist; dit is voor mij.

Ik zal geen review schrijven over de Voedselzandloper, dat is al genoeg gedaan. In het kort komt het erop neer dat je door bewuste keuzes te maken in je voeding, de kans op veroudering en ziekten kleiner maakt. Dit houdt in dat je bepaalde voedingsmiddelen vaker gaat eten, en anderen juist vaker laat staan.

Enkele voorbeelden:

  • Vervang tarwe en graan; eet vaker havermout, boekweit, quinoa. Best lastig, ik houd best van brood!
  • Laat melk- en yoghurtproducten staan; lactose is niet goed voor het menselijk lichaam. Vervang bijvoorbeeld door soya, amandelmelk, rijstmelk, lactosevrije producten, eieren, kaas.
  • Vervang pasta, aardappelen; eet vaker peulvruchten, of gebruik groenten als zoete aardappel of bloemkool als surrogaat-aardappel.
  • Veel groenten en fruit.

Vorige week schreef ik een artikel over hoe je door te kiezen voor de juiste voeding, ervoor kunt zorgen dat je voldoende ijzer binnenkrijgt en dus energiek blijft. Hierin gaf ik een aantal voorbeelden van voeding die er in feite voor zorgt dat je gezond blijft. De Voedselzandloper heeft hetzelfde princinpe; kies voor de voeding die je gezond houdt en die je echt voedt. En in mijn geval zorgt het bewust kiezen voor alternatieven, zoals havermout in plaats van tarwe, voor minder vage klachten zoals buikpijn en hoofdpijn.

Voedselzandloper kookboek

Al lange tijd volg ik de blog van Pauline, een enorme inspiratie voor lekkere gerechten. Zij schreef een tijd geleden op haar site dat er een Voedselzandloper kookboek aan zat te komen, waarvoor zij de recepten aangeleverd heeft. Je begrijpt, ik werd enthousiast!

Pauline schreef al een uitgebreid artikel over de principes van de Voedselzandloper, maar heeft nu ook haar enorme kennis over voeding kunnen gebruiken om een kookboek samen te stellen met recepten die allemaal Voedselzandloper proof zijn! Ik ben heel nieuwsgierig naar het boek. Het Voedselzandloper kookboek verschijnt volgende week, maar ik heb alvast een voorbestelling geplaatst bij bol.com!

Zodra ik het boek ontvangen hebt, volgt hier uiteraard een review van.

 

[bol_product_links block_id=”bol_5249456d665c1_selected-products” products=”9200000000032974″ name=”Voedselzandloper” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”0D8282″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″] [bol_product_links block_id=”bol_5249437b2675c_selected-products” products=”9200000016778638″ name=”Voedselzandloperkookboek” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”0D8282″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]
Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.