X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Indonesische gehaktballetjes

Indonesische gehaktballetjes met ketjap dip

1
By Mind Your Feed on 28 oktober 2016 Diner

Het is weer vrijdag, en dus tijd voor een lekker makkelijk fastfood recept. Als je mij al een tijdje volgt, dan weet je dat ik in het weekend niet zo heel veel zin meer heb om te koken. Een snel hapje, of een eenvoudig gerecht is dan meer dan voldoende. Deze Indonesische gehaktballetjes maakte ik klaar als hapje voor bij een borrelplank vol lekkers. Dat doen we wel vaker in het weekend, gewoon uitgebreid borrelen. Zo uitgebreid dat je daarna niet meer hoeft te eten….

Indonesische gehaktballetjes

Vooral Senna heeft het borrelen helemaal te pakken. Tegenwoordig vraagt ze standaard op vrijdag of we boodschappen kunnen doen voor een borrelavondje. En op zaterdag krijg ik dan dezelfde vraag… De meiden snappen het principe alleen nog niet helemaal. Want borrelen staat voor hen nog gelijk aan zo snel mogelijk zoveel mogelijk broodjes, toastjes, gehaktballetjes, plakjes komkommer en stukjes kaas op eten. En daarna, als we dan nog gaan eten, hebben ze natuurlijk geen trek meer.

Indonesische gehaktballetjes

De keren dat ik dan na het borrelen nog een maaltijd op tafel zette, waren de dames vaak dan al snel klaar met eten. Dus heb ik de laatste keer de borrelplank zó uitgebreid gemaakt dat we erna gewoon vol zaten. De meiden zaten eerst wel even raar te kijken dat we niet nog aan tafel gingen om te eten, maar uiteindelijk was het helemaal prima zo.

Deze Indonesische gehaktballetjes zijn trouwens niet alleen lekker bij de borrel, maar zouden ook een Oosterse maaltijd helemaal afmaken. Het lijkt mij bijvoorbeeld heerlijk om ze bij een bordje Indonesische nasi goreng te eten. Schrik trouwens niet van de lijst met ingrediënten, het meeste heb je vast al in huis. En anders sowieso nodig als je wilt koken zonder pakjes en zakjes….

Indonesische gehaktballetjes

Indonesische gehaktballetjes met ketjap dip

Circa 15 stuks:

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el ketjap
  • 2 el boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl laos
  • 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
  • olie om in te bakken

Voor de ketjap dip:

  • 50 ml water
  • 2 el ketjap
  • 1 el vissaus
  • 1 el honing
  • 2 tl boekweitmeel
  • mespuntje trassi *

* trassi = garnalenpasta, je koopt dit in de supermarkt

Nodig;

mengkom, grote koekenpan met deksel, glaasje

Bereiden:

Doe het gehakt in de mengkom.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper fijn. Schil de gember. Doe nu de ui en peper bij het gehakt en pers de knoflook en gember erboven uit.

Voeg de tomatenpuree, de ketjap, kaneel, komijn, nootmuskaat, laos en koriander toe aan het gehakt. Breek een ei boven de kom en voeg 2 el boekweitmeel. Begin met mengen en kneed het gehakt goed door. Draai kleine balletjes van het gehakt, zo ter grootte van een kleine limoen. Zijn de Indonesische gehaktballetjes nog te nat, voeg dan wat boekweitmeel toe.

Doe wat olie in de koekenpan en zet deze op het vuur. Laat de olie warm worden en leg dan voorzichtig de gehaktballetjes erin. Laat ze rondom mooi bruin worden en zet dan het vuur laag. Doe een deksel op de pan en laat ze in zo’n 8 minuten garen.

Voor de ketjap dip schep je de Indonesische gehaktballetjes even uit de pan. Hou ze op een bord apart en schenk in dezelfde koekenpan het water, de ketjap, vissaus en de honing. Voeg – als je dit hebt staan – een mespuntje trassi toe. Meng het geheel en laat een pruttelen.

Meng in een glaasje de boekweitmeel met een klein beetje water tot een papje, zorg dat de klontjes eruit zijn geroerd. Voeg dit toe aan de ketjapsaus en roer door. Je zult zien dat de saus indikt.

Serveer de Indonesische gehaktballetjes met de ketjap dip en enjoy!

Indonesische gehaktballetjes

Ga je aan de slag met dit recept voor Indonesische gehaktballetjes met ketjap dip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Aziatische recepten borrel borrelhapje diner feest gehakt Kerst koolhydraatarme recepten Oosterse maaltijd Oosterse recepten Oosterse snacks snacks zelf Oosters koken
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleRoergebakken rode kool met appel en balsamico
Next Article Pumpkin spice granola
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

1 reactie

  1. Renata on 3 december 2016 09:57

    Hoi, ik heb ze vorige week gemaakt en ze smaakten heerlijk. Op feestje geserveerd, grote hit, alles op. Maar om te maken : tegenvaller. Ze waren zo nattig, ik heb denk ik wel 5-6 eetlepels bloem toegevoegd. Ik weet niet waardoor dat was, heb alles precies aangehouden. Maar 1 grote plakboek om te rollen.

    Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.