Clafoutis met blauwe bessen

7

Goedemorgen, het is weer zondag! Ik merk dat ik me de hele week verheug op dit moment, want het is weer tijd voor een verwenontbijtje! Vandaag ga ik je laten zien dat je echt niet veel bijzondere ingrediënten in huis hoeft te hebben om jezelf toch een heerlijke start van deze luie zondag te geven. Soms is het allemaal zo eenvoudig… of nee, váák is het zo eenvoudig, gooi wat lekkere dingen bij elkaar en tadáá, ontbijten maar! Ik denk dat je ondertussen wel hebt gemerkt dat ik gek ben op blauwe bessen, dus deze clafoutis met blauwe bessen was snel bedacht!

clafoutis met blauwe bessen

Ik heb een aantal ingrediënten gewoon standaard in huis, zoals verschillende meelsoorten, eieren, en altijd een behoorlijke voorraad fruit. En daarmee zet je dus in een handomdraai zo’n heerlijk verwenontbijt op tafel. Hebben jullie al wat gemaakt van de eerdere ideeën die ik met je deelde? Het begon allemaal met de frambozen havermout crumble, die ik inmiddels al in allerlei variaties heb gemaakt. Maar ook de ontbijtcake tover ik steeds weer uit mijn oven. Nu heb ik ook alleen maar in het weekend tijd voor uitgebreide ontbijtjes hoor, doordeweeks is het een snel glas met groene sap, en gaan….

clafoutis met blauwe bessen

Mijn weekend begon trouwens deze keer goed! Ik stond namelijk in de krant! Ja, echt, ik vind het ook nogal wat… Hieronder een foto van het artikel, op mijn Facebook heb ik het artikel in 2 foto’s gezet, zodat je makkelijker kunt inzoomen om te lezen. Het gaat in elk geval over Westlandse bloggers (en die zijn er dus niet zoveel, blijkbaar!) en over hoe onder andere ik met mijn blog inmiddels zo gegroeid ben dat ik er mijn baan van heb kunnen maken. En dat vind ik ook nog steeds heel erg bijzonder, ik geniet er werkelijk elke dag van! Ik heb natuurlijk gelijk in de ochtend 2 kranten bij de lokale boekwinkel gehaald en laat het artikel vol trots aan iedereen zien die het maar wil zien.

clafoutis met blauwe bessen

Maar nu is het tijd om te ontbijten! Weer een heerlijke verwennerij, uit de oven. Op de een of andere manier staan de wat uitgebreidere ontbijtjes bij mij gelijk aan uit de oven ontbijtjes. Eigenlijk is dat ook wel zo lekker, je maakt het gerecht klaar, schuift het de oven in, schenkt nog een kop koffie in, en leest nog een keer het artikel uit de krant. En nog een keer, en nog een keer. Ja, je leest het goed, ik ben best heel trots! Van passie, naar droom, naar werkelijkheid, is me toch maar mooi gelukt!

clafoutis met blauwe bessen

Clafoutis met blauwe bessen

Voor 1 verwenontbijtje:

  • 2 eieren
  • 50 gr blauwe bessen
  • 1 banaan
  • 2 el havermeel
  • 2 el amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • mespuntje vanillepoeder
  • beetje boter om in te vetten

Nodig; mengkom, klein ovenschaaltje

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het ovenschaaltje in met wat boter.

Tik de eitjes boven de mengkom, kluts ze door. Voeg hier het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en vanillepoeder (nee, géén vanillesuiker, maar puur vanilleconcentraat, ik koop het bij De Tuinen #nospon), aan toe en roer goed door.

Prak de banaan en doe deze in de mengkom, schep de banaan goed door het ei-mengsel.

Doe nu voorzichtig de blauwe bessen in de kom, zorg dat ze gelijkmatig over het beslag voor de clafoutis verdeeld zijn

Schenk nu het beslag voor de clafoutis met blauwe bessen in het ingevette ovenschaaltje en schuif dit de oven in. Laat 20-25 minuten bakken, totdat de bovenkant mooi goudbruin is en de binnenkant gaar.

Tip: wil je geen banaan gebruiken, maar wel een zoetje toevoegen, doe dan een drupje honing door het beslag.

clafoutis met blauwe bessen

Ga je aan de slag met dit recept voor clafoutis met blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

7 reacties

  1. Zo leuk dat artikel!! Omdat ik momenteel niet thuis woon en de krant dus niet krijg heb ik speciaal gevraagd of mijn ouders hem willen bewaren zodat ik hem kan lezen als ik naar huis kom 😀 Weten mijn ouders gelijk wie diegene is waarvan ik zo vaak recepten uitprobeer 🙂

  2. Heerlijk, heerlijk. Meteen gemaakt vanochtend. Zonder de blauwe bessen want die waren op. Dat eten wij als snoepjes, zo’n bak is heel moeilijk om lang te laten staan haha…
    Heb er plakjes banaan op gelegd met een klein beetje honing erover, jammie.
    Voor morgen heb ik nog een portie en dan beleg ik het met wat cacao nips.

  3. Laat ik nu net hier aan denken. Vanochtend maakte ik blauwe bes pannenkoekjes. Maar dit moet ook heerlijk zijn. Veel plezier met je “baan”.

  4. Gefeliciteerd!!! Je bent een mooi voorbeeld voor ieder die een droom heeft om daarin te blijven geloven.

    Dit recept heb ik nog niet gemaakt maar de ovenpannekoek al meerdere keren. Doet het ook goed als gebakje bij de koffie. Voor mij dan zonder poedersuiker maar wel aangevuld met rozijnen. Trouwens, gevuld met groenten en kaas is het ook een heerlijk gerecht. Aangevuld met een salade is het een volledige maaltijd.

  5. Fijne uitprobeer recepten die niet ingewikkeld zijn. Net zonder banaan gemaakt maar met honing en direct voor 2. Vond de ei smaak wel beetje overheersen dus volgende keer toch weer de banaan toevoegen.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.