Weekmenu #134 Makkelijke maaltijden

0

Ik moet zeggen, ik kan wel wennen aan dit ritme. Heerlijk dat dag-in-dag-uit de zon schijnt en alles op een veel rustiger tempo kan. Ik vraag me ook oprecht af hoe we dat na 8 juni weer allemaal gaan doen, als de scholen weer volledig open gaan en ik elke ochtend bijtijds op moet staan om de meiden weg te brengen. Ik ben namelijk bang dat ik stiekem iets te veel ben gewend aan dit ritme… Met aankomende week nog weer ontzettend veel zon op de weersvoorspelling, ga ik me daar nog niet heel druk over maken en houden we dit vakantiegevoel nog een beetje vast. Ook in het weekmenu heb ik daar rekening mee gehouden! Ik ga voor lichte maaltijdsalades, vegetarische burgers van de bbq en een tropisch verwen-ontbijt. Schrijf je weer mee!?

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #134 Makkelijke maaltijden

Maandag

zoete aardappel linzenburgers

Wat natuurlijk ook bijdraagt aan mijn continue vakantiegevoel is dat we deze weken over gaan van normale werkdagen naar extra vrije dagen en dat we voor mijn gevoel pas net de Meivakantie achter ons hebben gelaten. Zo komt er natuurlijk ook geen ritme in, haha! De bbq staat hier regelmatig aan en vandaag ga ik eens voor deze vegetarische zoete aardappel linzen burgers. Die grill ik eerst even aan en dan laat ik ze langzaam warm worden. 

Dinsdag

pastasalade

Deze week wordt het zoals het er nu uit ziet ook nog weer prachtig weer! Heeerlijk, dat betekent lekker veel buiten eten. En niet al te ingewikkeld. Hier thuis is deze pasta salade met sperziebonen en kip een favoriet, dus die maak ik graag klaar!

Woensdag

Vorige week dook ik weer een dagje met Renske de keuken in en het thema was vooral makkelijke maaltijdsalades. Er komen dus nog weer nieuwe recepten aan, ideaal voor lange zomerse dagen. En die gaan vast nog volop komen! Vandaag zet ik deze Oosterse varkenshaasspiesjes met mango paksoi salade op tafel. De spiesjes kunnen trouwens ook prima op de bbq!

Donderdag

pasta met gehakt en spinazie-roomsaus

Ook altijd makkelijk op dagen waarop je weinig zin hebt om te koken of die dagen waarop het te mooi weer is om lang in de keuken te staan…. is deze pasta met gehakt en spinazie roomsaus. Twee keer pasta in de week vind ik echt geen straf en zeker niet op deze manier klaar gemaakt. Volgens mij heb ik toch ergens Italiaanse genen…. 

Vrijdag

Oosterse zalm

Ik vergeet nog wel eens om een vis-gerecht op tafel te zetten. Dat is toch omdat de helft van het gezin er niet heel gek op is en dan kies ik toch vaak voor wat anders. Maar omdat ik het zelf wel echt heerlijk vind, ga ik het toch weer vaker klaar maken. Bijvoorbeeld deze Oosterse zalm met bimi en zoete aardappel. Echt een feestje als je het mij vraagt!

Zaterdag

salade met gegrilde perzik

En nu maar hopen dat deze week weer net zo warm en zonnig wordt als er is voorspeld. De bbq kan bijna elke dag aan met dit weekmenu! Mocht het toch een beetje tegenvallen, dan kun je voor de recepten uiteraard de grillpan gebruiken…. Daar maak je bijvoorbeeld ook deze lunchsalade met gegrilde perziken en mozzarella in klaar. Smullen maar!

Zondag

kokos pannenkoekjes

Als ik mijn meiden in het weekend vraag waar ze mee willen ontbijten…. krijg ik standaard het antwoord kleine pannenkoekjes. En zeg nou zelf, deze kokos pannenkoekjes met blauwe bessen zijn toch ook een feestelijke heerlijke start van de dag? Ik duik hier graag de keuken voor in hoor!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.