Weekmenu 28 makkelijke maaltijden

0

Hoewel ik al weer 2 weken aan de slag ben, was het vakantiegevoel hier nog niet helemaal voorbij. De eerste weken na de zomerbreak waren een beetje raar. Een beetje druk ook nog, met een persreisje naar Berlijn tussendoor, wat dagen buiten de deur vanwege events, allerlei zaken rondom het nieuwe huis…. Ik heb eigenlijk wel weer behoefte aan een beetje regelmaat. En een beetje overzicht. En daarom haal ik mijn weekmenu planning maar weer eens tevoorschijn. Want daarmee bouw ik in elk geval voor wat betreft de avondmaaltijden weer wat rust in. Heb jij ook wel weer behoefte aan inspiratie voor de komende week, pak dan pen en papier en schrijf mee! 

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan trouwens overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #28 makkelijke maaltijden

Maandag

lasagne met courgette

Als ik naar het weer voor komende week kijk, dan is de zomer ook wel een beetje over. Zo jammer, want ik merkte toch echt dat ik opleef van mooi weer. Om het vakantiegevoel nog een beetje vast te houden, schuif ik deze lasagne met courgette en spinazie de oven in. Nog een frisse salade en klaar!

Dinsdag

citroen risotto

Met afgelopen zomer 2 tripjes naar Italië, kan ik de heerlijke Italiaanse keuken nog niet uit mijn hoofd zetten. En eigenlijk hoeft dat ook helemaal niet, want bijvoorbeeld deze citroen risotto maak je net zo makkelijk zelf thuis klaar. Ik serveer er kipspiesjes bij en een schaal met Italiaanse groenten uit de oven.

Woensdag

Thaise kip saté

Naast de Italiaanse keuken heb ik nog een geliefde keuken en dat is de Oosterse. Ik hou van de pittige en frisse smaken en kan dan ook geen genoeg krijgen van deze Thaise kip saté met noedels en broccoli. Ook maar weer eens op tafel zetten deze week.

Donderdag

gele kokos curry met kip

Van mij mag de zomer nog heel lang duren, qua weer dan. Maar ergens kijk ik ook uit naar de herfst. Naar al dat heerlijke verwarmende comfortfood. Ovenschotels, curry’s, hartige taarten…. oh, yum! Ik maak vandaag deze gele kokoscurry met kip, mango en cashewnoten klaar.

Vrijdag

zalm met Italiaanse kruidenkorst

Vis. Ik moet er van mezelf echt aan gaan denken om dit vaker op het menu te zetten. Zo lastig is het niet… Ik kan dit gerust voor mij alleen klaar maken, terwijl de rest van het gezin iets anders eet. Een lekker stukje zalm in Italiaanse kruidenkorst gaat het worden!

Zaterdag

foccacia met mozzarella, ui en olijven

Op zaterdagen bij ons vaste prik; borreltijd! Aan het einde van de middag komt er een plank met lekkers op tafel en het gebeurt regelmatig dat we niet eens meer echt eten daarna. Ik vind het altijd wel leuk om zelf wat klaar te maken, bijvoorbeeld een lekkere focaccia met mozzarella, ui en olijven. Zo vieren we het weekend!

Zondag

paasbrunch recepten

Hoewel de zondagochtenden hier al lang niet meer zo ontspannen zijn als maanden geleden – ik ben vaak nog aan het werk of druk bezig met dingen voor het nieuwe huis – wil ik toch op deze ochtend een uitgebreid ontbijt klaar maken. Ik ga deze keer weer eens voor de yoghurt pannenkoekjes met rood fruit. Nu het nog volop verkrijgbaar is, wil ik er optimaal van genieten!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.