Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt

1

Stop de tijd! Ben ik de enige die vindt dat 2016 voorbij gevlogen is? Echt, voor mijn gevoel begon er gisteren een nieuw jaar, en over een paar dagen is dat al weer afgelopen… Hoe dan?? Maar goed, het is toch echt zo. Ik neem deze week tussen Kerst en Oud & Nieuw maar eens de tijd om me af te vragen wat er dan allemaal is gebeurd in 2016, dat het zo snel ging. En om nog wat lekkere borrelhapjes met je te delen. Want die horen wat mij betreft bij een feestelijk Oudejaarsavondje. Zoals deze mini saucijzenbroodjes bijvoorbeeld, die ik vulde met pittig gehakt. 

mini saucijzenbroodjes

2016 was een heel bijzonder jaar. Al jarenlang riep ik dat ik ooit voor mezelf zou beginnen, maar ik wist eigenlijk nooit wat ik dan zou gaan doen… Best handig als je vooraf een plan hebt als je dat soort dingen zegt, toch? Ik had geen plan, maar ik kreeg in 2015 wel een mooie schop onder mijn kont die ervoor zorgde dat er ineens wél een plan was. Ik zat destijds in een hele lastige situatie bij mijn werkgever. Had het niet meer echt naar mijn zin, was herstellende van een burn-out en vroeg me af of dit de toekomst zou zijn… Dat alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik ineens wél een plan had. Doodeng, maar ik besloot mijn baan op te zeggen en fulltime aan mijn blog te gaan werken.

mini saucijzenbroodjes

En dan zijn we ineens een jaar verder. Ja, dat cliché van time flies gaat zeker op, want ik heb het elke dag zo naar mijn zin! Niet alleen qua werk, maar ook op alle andere vlakken. Er zijn zoveel puzzelstukjes op zijn plaats gevallen dit jaar, en dat heeft voor zoveel rust gezorgd. Ik vind het heerlijk om elke dag met mijn grootste hobby bezig te zijn en daarnaast ook alle tijd voor thuis te hebben. Ik ben drukker dan ooit maar geniet van elk moment. Zo fijn!

mini saucijzenbroodjes

Ik heb dus alle reden om een mooi feestje te bouwen met Oud & Nieuw! Om eens flink te proosten op dit jaar, en ook alvast op het jaar dat komen gaat. Het is nu aftellen naar 2017 en ik heb er zo’n zin in. Achter de schermen ben ik al druk bezig met plannen voor het nieuwe jaar en ik kan niet wachten om deze met je te delen. Maar eerst, tijd voor lekkere hapjes bij de borrel. Deze mini saucijzenbroodjes bakte ik alvast, en hier zijn ze meer dan goedgekeurd!

mini saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt

Voor 16 stuks:

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 250 gehakt (rund, of half-om-half)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 el ketjap
  • 1 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 1 tl koekkruiden / kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • peper
  • 1 ei, geklutst

Nodig; mengkom, rooster van de oven, bakpapier

Bereiden: Laat het bladerdeeg voor gebruik even ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het gehakt in de mengkom.

Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper fijn.

Doe de ui bij het gehakt, pers de knoflook erbij uit en voeg de fijngesneden rode peper toe. Voeg de ketjap, komijn, oregano, koekkruiden en nootmuskaat toe. Breng eventueel nog verder op smaak met wat peper – ik hou wel van pittig!.

Kluts een ei en voeg ongeveer de helft toe aan het gehakt. Kneed alle ingrediënten door elkaar. Vorm kleine balletjes van het gehakt, 16 stuks in totaal.

Snij elk vel bladerdeeg in vieren. Leg net onder het midden van een vierkantje bladerdeeg een balletje gehakt en druk iets plat. Vouw nu de bovenkant van het vel bladerdeeg over het gehakt heen en druk aan op de onderkant. Rek het bladerdeeg eventueel iets uit zodat het gehakt er goed inpast.

Druk de naden van het bladerdeeg goed aan en gebruik een vork om mooie kartels in het randje te maken. Herhaal dit voor alle vierkantjes bladerdeeg.

Gebruik de rest van het geklutste ei om de mini saucijzenbroodjes bovenop in te smeren. Schuif de broodjes nu in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin en gaar!

Ga je aan de slag met dit recept voor mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Eerst even een goed en gezond 2017,en daarbij een compliment voor de gerechten die je op de site zet. Ik heb er al veel van gemaakt,met af en toe een eigen draai eraan.Tot nu toe is alles erg lekker en vooral gezond.Dat je nog lang zo door gaat.

    Groetjes

Laat een bericht achter