X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara

8
By Mind Your Feed on 11 juni 2020 Diner

Spaghetti Carbonara! Als je het over klassiekers hebt…. dan mag het recept voor een goede, romige spaghetti Carbonara natuurlijk niet ontbreken! Dit is de hemel op een bord, van dit gerecht word ik zo gelukkig! Maar alleen als je het écht zelf maakt natuurlijk, want dit gerecht komt niet uit een pakje, zakje of potje.

Nee, ik zou niet weten wie dat ooit heeft bedacht! Het recept is ontzettend eenvoudig en bevat slechts een paar ingrediënten die je net zo makkelijk zelf door elkaar roert en waarmee je de lekkerste saus éver maakt. Ja, echt! Er is nog wel 1 ding heel belangrijk bij het maken van deze spaghetti en dat geheim deel ik natuurlijk met je!

spaghetti carbonara recept

Italiaanse spaghetti Carbonara

Daar zijn de Italianen altijd wel goed in, om met slechts een paar pure ingrediënten de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Deze spaghetti Carbonara is daar het perfecte voorbeeld van. Spek, ui, knoflook, ei, Parmezaanse kaas en peterselie. That’s it….

Nope, in dit gerecht gaat bij mij geen room! Dat vind ik echt niet nodig, want je kunt de saus ook romig maken zónder room toe te voegen…. Wel voeg ik extra groenten toe door courgette mee te bakken, zo is dit gerecht dan toch een klassieker mét een twist…

spaghetti carbonara recept
spaghetti carbonara recept
spaghetti carbonara recept

Eigenlijk is in dit recept 1 ingrediënt écht essentieel. Zonder de juiste timing wordt de saus namelijk te droog. De truc is om in de warme pan de eieren te laten stollen, maar nét zo ver dat je een heerlijke romige Carbonara saus krijgt. Bij ons thuis roep ik dan ook altijd iedereen al aan tafel vóórdat ik de eieren toevoeg aan de pan, zo weet ik dat mijn spaghetti Carbonara het aller lekkerst is!…..

spaghetti carbonara recept

spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara

Traditioneel Italiaans recept om zelf spaghetti Carbonara te maken met spek en Parmezaanse kaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Makkelijke maaltijden, Pasta recepten
Servings: 4

Nodig

  • Pan
  • Koekenpan
  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 4 eieren (maat L)
  • 250 gram spekreepjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 4 takjes verse peterselie

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Was de courgette en snij hier fijne blokjes van.
  • Zet een pan water op het vuur voor de spaghetti. Breng aan de kook. Voeg de spaghetti toe aan het kokende water en kook in een minuut of 8 beetgaar.
  • Verwarm de koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes in, zonder verder vet of olie toe te voegen.Pers de knoflook uit boven de koekenpan en voeg de ui toe, bak mee tot deze glazig ziet. Doe de courgette ook in de pan en bak 5 minuten zachtjes mee.
  • Kluts intussen in een schaaltje de eieren los. Voeg de Parmezaanse kaas toe en knip de peterselie van de takjes. Voeg tot slot nog wat peper toe.
  • Belangrijk: roep nu iedereen aan tafel. Het laatste gedeelte van dit recept gaat namelijk snel en een perfecte spaghetti Carbonara draait om timing. Zit iedereen aan tafel?
  • Giet dan de pasta af en voeg toe aan de koekenpan met spek, ui en courgette.
  • Laat het vuur onder deze pan op middelhoog vuur staan en voeg nu het eier-mengsel toe. Begin gelijk met omscheppen, de eieren gaan namelijk direct stollen wanneer ze in aanraking komen met een warme pan.
  • Schep 2 a 3 keer om, laat de carbonara saus nog smeuïg blijven en zet de pan direct op tafel. Wacht ook niet te lang met opscheppen want dan wordt de saus van de spaghetti Carbonara echt te droog. Buon appetito!
Calorieën: 741kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwit: 34g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 14g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

spaghetti carbonara recept
spaghetti carbonara recept

Ga jij aan de slag met dit recept voor spaghetti Carbonara? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Italiaanse recepten pasta pasta recepten spaghetti spaghetti carbonara spaghetti carbonara origineel recept spaghetti carbonara recept spaghetti recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleSalade met tonijn en kikkererwten
Next Article Weekmenu #136 Makkelijke maaltijden
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

8 reacties

  1. Joyce Volp-Diks on 11 juni 2020 11:07

    Kan je dit recept de volgende dag opwarmen?
    Of invriezen.
    Ik ben alleen nl.

    Groeten

    Reply
    • Mind Your Feed on 11 juni 2020 11:32

      Dat zou ik niet zo snel doen, dan verandert de structuur van de saus. Maar je kunt hier heel makkelijk een eenpersoons-portie van maken. Ik ga namelijk uit van 1 ei per persoon, je zou er 2 kleine voor kunnen gebruiken. De andere ingrediënten kun je ook allemaal eenvoudig in mindere hoeveelheid gebruiken. Vers is deze spaghetti echt het allerlekkerst!

      Reply
      • Joyce volp on 11 juni 2020 12:41

        bedankt.

        Reply
  2. Jolanda on 16 maart 2021 13:18

    Hai,
    Héérlijke recepten!
    Welke spaghetti neem/koop jij?
    Groetjes Jo

    Reply
    • Mind Your Feed on 17 maart 2021 10:17

      Wat lief, dank je voor het compliment! Ik gebruik graag verse spaghetti en anders eigenlijk altijd van een Italiaans merk, zoals Barilla of De Cecco.

      Reply
      • Jolanda on 17 maart 2021 17:22

        Dank je wel voor je reactie! X Jo

        Reply
  3. Maria on 15 april 2021 21:10

    Kun je ei vervangen met iets anders in dit gerecht?

    Reply
    • Mind Your Feed on 21 april 2021 11:10

      Hi, in spaghetti carbonara is ei wel een essentieel ingredient, het zorgt voor een romige saus. Wil je echt zonder ei, dan zou je room of creme fraiche kunnen gebruiken maar dan is het wel echt een andere pasta hoor!

      Reply
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.