Oh, oeps, ik riep al weken geleden dat wat mij betreft het salade-seizoen was geopend, maar volgens mij zijn er nog niet veel recepten voor salades met groene asperges online gekomen. Maar dat ga ik vandaag goedmaken, want deze salade met groene asperges en mango heb ik de afgelopen week al twee keer gegeten en dit is wat mij betreft een blijvertje!
Deze frisse lunchsalade at ik als lunch, maar ook als bijgerecht bij een makkelijke weekendmaaltijd. En ik kan me zomaar voorstellen dat ‘ie ook weer op tafel komt als we binnenkort de bbq aansteken. Yes, salad season is on!
Salade met groene asperges en mango
Als er een nieuw seizoen aanbreekt, kan ik me altijd helemaal verheugen op de producten die dan weer volop verkrijgbaar zijn. Asperges horen helemaal bij deze tijd van het jaar, en vooral de groene asperges zijn mijn favoriet. Ze hebben meer smaak dan de witte variant, en ze zijn zo makkelijk aan een gerecht toe te voegen.
Ik heb er nog heel veel plannen mee, zoals een pasta met groene asperges of een frittata met groene asperges, maar het ontbreekt me even aan tijd de laatste week. Gek hoor, maar sinds ik fulltime aan het bloggen ben, ben ik er ook écht fulltime mee bezig. Ik begrijp echt niet hoe ik Mind Your Feed ooit náást een baan heb kunnen doen.
Groene aspergesalade
Toen ik anderhalve week geleden aanwezig was bij de boekpresentatie van Mag ik nog een hapje? keek ik vanaf het zonnige terras van Mama Kelly uit op het gebouw waar ik ruim 3 jaar heb gewerkt. Het pand staat nu leeg, mijn oude werkgever (waar ik 9 jaar in dienst was) is verhuisd, en het was even een bijzonder moment.
Daar, in de zon, met heel veel lieve mensen om mij heen, werd het me nog maar eens heel goed duidelijk dat ik de beste beslissing ever heb genomen door voor mezelf te beginnen en me volledig op mijn blog te storten. Dromen, durven, doen – en ondertussen genieten van een bordje salade met mango en groene asperges.
En nu ik dan helemaal bezig ben met dát wat ik het allerleukste vind, kom ik gewoon nog tijd te kort. Echt, je gelooft het toch niet? Ik heb nog zoveel ideeën, zoveel plannen, zoveel dromen, ik loop er bijna van over… Van mij mogen er gerust meer uren in een werkdag, want ik kan bezig blijven. Vooral met koken en nieuwe recepten uitproberen, want dat is toch echt nog steeds het leukste om te doen! Lekker een beetje rommelen in de keuken, smaken combineren, en zo ontstond ook deze zomerse salade met groene asperges, mango en mozzarella.
Zomerse salade met groene asperges
Salades ontstaan bij mij vaak door de leftovers uit mijn koelkast bij elkaar te doen. Ik had nog groene asperges liggen voor een pasta-recept dat ik wilde uitproberen, maar daar kwam het steeds maar niet van. Hetzelfde gold voor de mango, die lag ook al een paar dagen op de fruitschaal, bedoeld voor in een ontbijtje, maar ook dat lukte me niet om te maken…
De planning veranderde steeds en uiteindelijk bleven zowel de asperges als de mango maar liggen… Ik besloot ze samen in deze salade te verwerken, en dat bleek een goede zet! Ik maakte namelijk een gezonde lunchsalade zonder brood, met een frisse dressing en zachte mozzarella – perfect voor het mooie weer dat eraan komt!
Meer zomerse salade recepten:
Heb je na deze salade met groene asperges, mango en mozzarella nog meer zin in zomerse salade recepten? Dat snap ik heel goed, zet het zonnetje én de BBQ maar aan en ga aan de slag met een van de volgende gerechten:
- Salade met groene asperges en blauwe bessen
- Wortel salade met sesam dressing
- Avocado salade met komkommer en feta
- Tomatensalade met burrata
- Witlofsalade met appel en ei

Ingrediënten
- 100 gram groene asperges
- 150 gram rucola
- 1 komkommer
- 2 wortels
- 1 gele paprika
- 1 mango
- 1 avocado
- 10 mozzarella bolletjes (mini)
- sesamzaadjes
Voor de dressing:
- 4 el olijfolie
- 1 limoen
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- peper
Bereiden
- Snij de eindjes van de aspergetips af en kook in een pan beetgaar.
- Was de komkommer, wortels, paprika en snij in kleine stukjes.
- Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Snij in plakjes.
- Snij het vruchtvlees van de mango af en maak hier kleine blokjes van.
- Doe de rucola in een grote schaal. Voeg hier de komkommer, wortels, paprika, avocado, mozzarella bolletjes en mango aan toe.
- Laat de aspergetips even afkoelen voordat ze de salade in gaan.
- Maak ondertussen de dressing van 4 el olijfolie, het sap van de limoen, de honing en de mosterd en voeg naar smaak wat peper toe.
- Schenk de dressing over de salade met groene asperges en mango en strooi er tot slot nog wat sesamzaadjes over heen. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor salade met groene asperges en mango? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest