Rijstpannenkoekjes met banaan en chocola

2

Yes, pancakes for breakfast! Anyone? Nou, ik wel hoor! Het zou helemaal te gek zijn als er nu iemand voor mij in de keuken zou staan en dat ik over een half uurtje hoor dat het ontbijt klaar is…. Maar goed, dat zou misschien een beetje teveel gevraagd zijn. Pannenkoekjes kan ik wel regelen, en dat is wat mij betreft een ultiem zondagochtend verwenontbijt. Omdat ik op zondag net even wat meer tijd heb, vind ik het leuk om uit te pakken. Deze rijstpannenkoekjes met banaan bijvoorbeeld, hier krijg je mij wel voor uit bed!

rijstpannenkoekjes

Ken je de banaan-ei pannenkoeken nog? Volgens mij zijn die wel bekend, en nog steeds vind ik ze super lekker! Maar laatst had ik een restje rijst over, en ik zat me af te vragen wat ik daar nou nog mee ging doen. Natuurlijk is een restje rijst altijd handig, je kunt er bijvoorbeeld een salade mee opvullen of er rijstmelk van maken. Maar ik besloot om er pannenkoeken mee te bakken. Tsja, zo gaan die dingen hier in huis. Ik hou niet van weggooien, dus ik probeer zo nu en dan eens wat.

rijstpannenkoekjes

Zelf zou ik niet speciaal voor deze rijstpannenkoekjes rijst gaan koken. Maar als je nog een restje rijst hebt, en zin hebt in wat lekkers op de zondagochtend, dan is dit jouw recept. In de basis bevatten deze pannenkoekjes maar 3 ingrediënten, hoe simpel kun je het hebben? Afmaken met wat honing of pure chocola, en ik word er al helemaal blij van. Je kunt ze trouwens ook heel goed van tevoren al klaar maken, want koud zijn ze minstens net zo lekker. Fijne lazy sunday!

rijstpannenkoekjes

Rijstpannenkoekjes met banaan

Voor 6 kleine pannenkoekjes:

  • 50 gr (gekookte!) zilvervliesrijst
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf kaneel
  • topping; pure chocola, honing, volle kwark
  • boter/olie om te bakken

Nodig; keukenmachine, koekenpan

Bereiden: Zorg dat de zilvervliesrijst gekookt is. Heb je geen restje rijst, kook dan de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat even goed afkoelen en uitlekken.

Doe de rijst samen met de rijpe banaan en de eieren in de keukenmachine. Blend tot een egaal beslag. Voeg als laatste nog het bakpoeder en de kaneel toe en meng nog 1 keer door.

Zet een koekenpan op het vuur en laat hier wat boter in smelten. Olie kan ook, wat jij wilt. Wacht tot de boter is gesmolten en schep dan met een grote (soep)lepel wat van het beslag in de pan. Maak pannenkoekjes van ongeveer 5 cm in diameter, anders zijn ze niet om te draaien.

Zet het vuur zacht en laat de rijstpannenkoekjes langzaam garen. Wanneer de bovenkant niet meer nat is, draai ze ze (voorzichtig!) om met een spatel. Herhaal tot het beslag op is. Ik bak trouwens meestel 3 a 4 pannenkoekjes tegelijkertijd in 1 pan.

Maak af met wat honing, pure chocola of volle kwark en maak er een mooie dag van!

rijstpannenkoekjes

Ga je aan de slag met dit recept voor rijstpannenkoekjes met banaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Melanie Huyghe op

    Leuk recept! Ik heb net bij Essenza verschillende soorten meel gekocht. Ik ga dit uitproberen met rijstmeel en ook eens zien of ik een wafelvariant kan maken.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.