X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
indische bladerdeeg hapjes, bladerdeeg hapjes gevuld met pittig gekruid gehakt met Indische smaken, Indische saucijzenbroodjes, bladerdeeghapje met gehakt

Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt

24
By Mind Your Feed on 27 december 2019 Feest, Snacks

Indische bladerdeeghapjes met pittig gehakt. Een feestelijk borrelhapje van bladerdeeg met gekruid gehakt, lekker pittig op smaak gebracht met sambal en Indische kruiden. We gaan aftellen naar Oudejaarsavond en ik deel de komende dagen wat fijne borrelhapjes met je. Om van de laatste avond van het jaar echt een feestje te maken! Vandaag deze Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt. Zo lekker!

Hee, hallo, hoe is het? Heb je de Kerstdagen een beetje overleefd? Ik heb heerlijke dagen gehad! Op de Eerste kerstdag mocht ik aanschuiven bij mijn ouders. Met het hele gezin hebben we een fantastisch kerstdiner in elkaar gezet en genoten van heerlijk eten en de gezelligheid met elkaar. En op Tweede kerstdag heb ik de gordijnen dicht getrokken en mijn dag etend op de bank doorgebracht. Ondertussen films kijkend en lekker rommelend in huis.

Bladerdeeg hapjes met gehakt

Mijn feestdagen begonnen eigenlijk al voor de Kerst. Ik kom uit een grote familie en het is agenda-technisch altijd een uitdaging om een moment te vinden waarop we samen kunnen zijn. Dus schoven we dit jaar al voor de kerstdagen met z’n allen aan een lange tafel.

Ik zette daar een Indonesische borrelplank neer, vol met lekkere hapjes. Zo ook deze Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt, heerlijk! De rest van de recepten voor de borrelhapjes staan inmiddels ook al op de blog! Op de foto zie je onder andere Oosterse kipsaté spiesjes, pittige eiersalade met sambal en Indonesische gehaktballetjes. Vul aan met wat atjar ketimoen, kroepoek, chilisaus en satesaus en je maakt een fantastische Oosterse borrelplank klaar.

Oosterse borrelplank

Het gehakt in deze bladerdeeghapjes bracht ik op smaak met lekker wat kruiden! Onder andere met rode peper en knoflook, maar ook met sambal, komijn en nootmuskaat. Zo krijg je die typische Oosterse smaken in dit kleine borrelhapje. Ik gebruik in dit recept kipgehakt, maar rundergehakt zou zeker ook kunnen. 

Deze Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt zijn lekker met zelfgemaakte satésaus of zelfgemaakte chilisaus. Ik hou er wel van om lekker te dippen, haha!

Meer feestelijke bladerdeeghapjes:

Op zoek naar meer feestelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel of een feestje? Dan vind je deze recepten misschien ook wel erg lekker:

  • Mini saucijzenbroodjes met pittig gehakt
  • Bladerdeeghapjes met pesto
  • Mini pizza quiche met salami en mozarella
  • Mini worstenbroodjes met oude kaas
  • Bladerdeeghapjes met brie en abrikozenjam
  • Bladerdeeghapje met spinazie en feta
indische bladerdeeg hapjes, bladerdeeg hapjes gevuld met pittig gekruid gehakt met Indische smaken, Indische saucijzenbroodjes, bladerdeeghapje met gehakt

Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt

Borrelhapje van bladerdeeg met gehakt vulling
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Borrelhapje
Indonesisch
Bladerdeeg recepten, Borrelhapje, Feestelijk
Servings: 20

Nodig

  • Mengkom
  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Klein schaaltje
  • Kwastje

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 beschuit
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 10 vellen bladerdeeg
  • 1 ei

Bereiden

  • Doe het kipgehakt in de mengkom en verkruimel hier 1 beschuitje bij. Voeg de sambal, komijn, gemberpoeder, kurkuma en nootmuskaat toe.
  • Schil en snipper de sjalot. Snij de rode peper heel fijn. Ik liet de zaadjes zitten, wil je minder pittig dan verwijder je deze. Maak de knoflook schoon.
  • Voeg de sjalot en rode peper toe aan het gehakt en pers de knoflook erbij uit.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
  • Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snij ze daarna diagonaal doormidden, zo maak je 2 driehoeken.
  • Meng de sjalot, rode peper, knoflook, alle kruiden en de beschuitkruimels door het gehakt heen. 
  • Kluts het ei in een schaaltje en zet even opzij.
  • Begin met het maken van de Indische bladerdeeg hapjes door ongeveer een ruime theelepel van het pittig gehakt op het bladerdeeg te leggen. Vouw dan de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze goed aan. Gebruik een vork om een mooi kartelrandje te maken.
  • Verdeel het gehakt over de bladerdeeg driehoeken en leg ze dan op het bakpapier. Bestrijk de Indische bladerdeeg hapjes met een kwastje met het geklutste ei.
  • Schuif de hapjes zo’n 18 minuten de warme oven in. 
Calorieën: 158kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 5g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Ga je aan de slag met dit recept voor Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MIJN E-BOOK NATUURLIJK LUNCHEN! AL GEZIEN?
Meer dan 30 salade recepten voor elke dag!
bladerdeeg bladerdeeg borrelhapje bladerdeeg hapje borrel borrelhapje borrelhapjes borrelplank Indische bladerdeeg hapjes Indische borrelhapjes
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article3x amuse hapje
Next Article Pittige eiersalade met sambal
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Makreelsalade

Mocktail recept met wortelsap, sinaasappel en gember

Omelet rolletjes met zalm

24 reacties

  1. Erica on 31 december 2019 15:03

    Lekker!
    Je bakt het gehakt niet eerst maar het gaat rauw de oven in, klopt dat?

    Reply
    • Mind Your Feed on 3 januari 2020 11:48

      Yes, dat klopt! Het gehakt gaart in de oven!

      Reply
    • Marlise on 3 januari 2020 19:24

      Heerlijke pasteitjes!!
      18 min in de oven was voor ons iets te weinig dus heb ik ze er iets langer in gedaan.
      Een succes met zelfgemaakte tomatensoep.

      Reply
      • Mind Your Feed on 8 januari 2020 16:21

        Uiteindelijk werkt elke oven net anders, dus goed dat je ze nog wat langer hebt gedaan! klinkt top, met een kommetje soep erbij!

        Reply
      • Shay on 1 december 2022 11:48

        Zijn deze pasteitjes op voorhand te maken? Dus zou ik ze ook koud kunnen serveren? Ik heb binnen kort een team borrel.

        Reply
        • Mind Your Feed on 4 december 2022 20:36

          Dat kan zeker! Je kunt ze ook eventueel kort van tevoren nog weer op 120 graden in de oven opwarmen.

          Reply
    • S. Tielman on 19 februari 2022 10:00

      4 sterren
      Ga dit zeker proberen, kan je het ook maken in de airfryer?

      Reply
      • Mind Your Feed on 22 februari 2022 17:07

        Hoi! Ik heb niet erg veel ervaring met bladerdeeg in de airfryer en of dit werkt… Je zou het zeker kunnen proberen!

        Reply
  2. Marion on 10 januari 2020 13:13

    Wat is de temperatuur waarop de oven moet worden verwarmd?

    Reply
    • Mind Your Feed on 16 januari 2020 14:12

      180 graden!

      Reply
    • Nathalie on 23 september 2020 18:35

      Ik wil ze binnenkort maken maar vraag me af of je ook rundergehakt kan gebruiken? Groetjes

      Reply
      • Mind Your Feed on 4 oktober 2020 17:02

        Ja hoor, natuurlijk kan dat!!

        Reply
      • Liesbeth on 30 september 2022 15:42

        Kan ik de hapjes een avond van te voeren maken en de andere dag even opwarmen in de oven?
        Zo ja op welke temperatuur opwarmen

        Reply
        • Mind Your Feed on 7 oktober 2022 11:58

          Ik zou het zelf het liefst ‘vers’ maken…. mocht dat qua tijd niet lukken, dan kun je dit zeker proberen. Dus van tevoren klaar maken en dan opwarmen. Ik zou ze dan afdekken en op 120 graden langzaam laten warm worden.

          Reply
  3. Sjifra on 25 januari 2020 13:26

    Wij hebben gisteren deze bladerdeeghapjes gemaakt.
    Ze waren ontzettend lekker!

    Reply
  4. Ria on 17 februari 2020 23:21

    Kun je ze ook van tevoren klaarmaken en dan invriezen ?

    Reply
    • Mind Your Feed on 19 februari 2020 16:13

      Lijkt me niet dat ze daar lekkerder van worden… Maar je kunt het zeker proberen!

      Reply
  5. Marlotte on 20 februari 2020 19:47

    Zijn de koud ook lekker, dat ik ze ’s middags maakt en ’s avonds serveer?

    Reply
  6. Christine on 3 juli 2020 11:44

    Ik begrijp het recept niet … nl. Het gedeelte
    Begin met het maken van de Indische bladerdeeg hapjes door ongeveer een ruime theelepel van het pittig gehakt op het bladerdeeg te leggen. Vouw dan de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze goed aan. Gebruik een vork om een mooi kartelrandje te maken.

    Verdeel het gehakt over de bladerdeeg driehoeken en leg ze dan op het bakpapier. Bestrijk de Indische bladerdeeg hapjes met een kwastje met het geklutste ei.

    Je doet de driehoekjes dicht en dan wordt er nog eens gehakt over de driehoekjes gelegd ?
    Wat doe je dan met dat laatste gehaktgedeelte ?

    Reply
    • Mind Your Feed on 3 juli 2020 15:10

      hi Christine,

      Je verdeelt al het gehakt over de bladerdeeg driehoeken. Dan vouw je ze dicht en dan als je alles hebt verdeeld en dicht hebt gevouwen, leg je ze op het bakpapier en bestrijk je ze met een kwastje met ei. Zo wel duidelijker? Anders hoor ik het graag van je.

      Reply
  7. Noor on 10 juli 2020 18:36

    Als je een bladerdeegvel doormidden hebt gesneden, en je dit belegt met het gehakt, vouw je dan een half vel dicht of leg je de andere helft erop?

    Reply
    • Mind Your Feed on 14 juli 2020 16:39

      Dan vouw je het vel dicht, zodat een nog kleiner driehoekje ontstaat. Op de andere helft van het vel bladerdeeg leg je ook gehakt en dat vouw je ook dicht. Uit 1 vel haal je dus 2 hapjes.

      Reply
  8. spirrit on 2 januari 2021 14:59

    Leuke site ,zou graag nieuwsbrief ontvangen

    Reply
  9. kombizz on 12 januari 2021 05:53

    4 sterren
    Indeed you showed me how a prepare ingredients and cook a delicious dish for myself and my friends. God bless you.

    Reply
3.70 from 50 votes (48 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.