X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
havermout aardbeien taart

Havermout aardbeien taart

23
By Mind Your Feed on 5 mei 2016 Zoet

Deze havermout taart met aardbeien maakte ik speciaal voor mezelf. Juist! En voor alle andere moeders die mijn blog lezen! Het is namelijk bijna Moederdag en ik wilde speciaal voor al deze geweldige vrouwen een gezonde taart met havermoutbodem maken. Daarmee sluit ik mijn andere lieve lezers niet uit hoor, jullie verdienen ook allemaal dit heerlijke taartje!

Maar omdat er hier in huis al weken wordt gestuiterd omdat het zondag Moederdag is, vond ik dat ik ook eens aan de slag moest gaan. Deze havermout aardbeien taart is echt een traktatie, die je jezelf cadeau mag doen, of aan jouw moeder kunt geven. Of je laat deze blog even tactisch aan de vader des huizes lezen, zodat hij met de kids aan de slag kan!

Havermout taart met aardbeien en kwarkvulling – gezonde aardbeientaart met havermoutbodem, kokos en vers fruit, perfect voor Moederdag of als frisse traktatie.

Havermout taart met aardbeien

Wow, het is alweer ruim 5 jaar geleden dat ik moeder werd. Een piepklein popje, dat eigenlijk helemaal niet geboren wilde worden. Of nou ja, dat wilde ze natuurlijk wel, maar ze werkte niet echt mee. Het was een heftig begin voor Senna en mij, ik liep al ruim overtijd en toen eindelijk de bevalling op gang kwam, bleek ze niet goed te liggen. Een snelle keizersnede zorgde uiteindelijk voor een baby op mijn buik – wat een rare en onverwachte start. Nu, is ze afgelopen november 5 geworden, en stuitert ze al een week of wat door het huis. Heeft ze geheimen die ze niet aan me kan vertellen, want die gaan over tekeningen en cadeautjes die ze voor me heeft gemaakt.

De ultieme Moederdag taart!

Alweer bijna 4 jaar geleden kwam daar popje 2 bij, kleine grote Lise. Lise wordt over anderhalve maand 4, dus daar is niets kleins meer aan. Toch blijft ze wel altijd mijn kleintje, al is ze het daar natuurlijk zelf niet echt mee eens… Afgelopen week was haar grote zus mee op vakantie met mijn zus en zwager, en was ze dus even de grootste dochter in ons gezin. Een rol die ze zichzelf helemaal eigen heeft gemaakt. Ik hoop dat ze elkaar snel weer vinden als Senna weer thuis is.

Havermout taart met aardbeien en kwarkvulling – gezonde aardbeientaart met havermoutbodem, kokos en vers fruit, perfect voor Moederdag of als frisse traktatie.

Havermout met aardbeien

2 meiden dus, en daar is het voor mij goed mee. Een compleet gezinnetje, waar ik me nog steeds elke dag gelukkig mee prijs. Ik las toevallig deze week mijn blog van vorig jaar nog even terug, waarin ik ook een recept voor een havermout taartje met aardbeien deelde. En ja, herkenning. Moeder zijn is het mooiste, maar tegelijkertijd het lastigste dat er is. Vind ik dan… Ik zou de meiden voor geen goud willen missen, maar ik kan ze regelmatig achter het behang plakken of onder het vloerkleed schuiven.

Ach, dat zal er wel bij horen. Voor nu vier ik gewoon lekker Moederdag met ze, geniet ik van deze gezonde havermout taart met aardbeien en kwark, en ben ik weer heel benieuwd welke prachtige knutsels ze dit jaar voor me hebben gemaakt!

Havermout taart met aardbeien en kwarkvulling – gezonde aardbeientaart met havermoutbodem, kokos en vers fruit, perfect voor Moederdag of als frisse traktatie.

 

havermout aardbeien taart

Havermout taart met aardbeien

Makkelijk recept voor havermout kwark taart met aardbeien en zomerfruit. Perfect voor Moederdag.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
2 uur uur
Totale tijd: 2 uur uur 30 minuten minuten
Taart en cake
Nederlands
Moederdag recepten, Taart recepten, Zoete recepten
Servings: 4

Nodig

  • Springvorm (12 cm)
  • Mengkom
  • Steelpan

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 ml kokosolie
  • 3 el honing
  • 2 el water
  • boter (om in te vetten)

Voor de vulling:

  • 100 ml magere kwark
  • 100 ml kokosmelk (blik)
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl kokosrasp
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 el water

Voor de topping:

  • 6 aardbeien
  • 20 blauwe bessen
  • 2 el kokosrasp

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter.
  • Meng de havermout met het amandelmeel in de mengkom. Smelt de kokosolie in de steelpan en voeg toe aan de kom, schenk hier nu ook honing bij en voeg 2 el water toe. Schep met een lepel door tot een korrelig beslag.
  • Stort 3/4 van het beslag in de springvorm en gebruik de bolle kant van een lepel om het geheel uit te spreiden over de bodem van de vorm. Als je een mooie egale bodem hebt, voeg je langs de zijkanten van de vorm de rest van het beslag toe. Druk tegen de randjes van de springvorm aan, zorg dat dit overal gelijk verdeeld is.
  • Schuif de bodem van de havermout aardbeien taart nu de oven in en bak in 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Leg de blaadjes gelatine te weken in koud water.
  • Maak de mengkom even schoon, of pak een nieuwe, en meng de kwark met de kokosmelk. Voeg hier het vanillepoeder en de kokosrasp aan toe.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en doe in de steelpan. Voeg 2 el water toe, zet het vuur aan (laag!) en laat de blaadjes oplossen in het water. Schenk bij het kwark-kokosmelk mengsel en roer goed door.
  • Als de bodem is afgekoeld, schenk je de vulling erin. Nu mag je geduld hebben, want de vulling mag minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Maak de havermout aardbeien taart vervolgens af met verse aardbeien, blauwe bessen en nog wat kokossnippers of -rasp ter garnering.
  • Hele fijne Moederdag!
Calorieën: 305kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 11g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 11g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

 

Havermout taart met aardbeien en kwarkvulling – gezonde aardbeientaart met havermoutbodem, kokos en vers fruit, perfect voor Moederdag of als frisse traktatie.

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout aardbeien taart? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

havermout recepten Moederdag recepten ontbijt recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleMYF diary #3 2016
Next Article Indonesische hamburgers
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Chia pudding met blauwe bessen

Cottage cheese muffins met blauwe bessen

Turkse eieren

23 reacties

  1. Sonja on 5 mei 2016 08:07

    Dat klinkt heerlijk!
    Wordt met kokosmelk de dunne melk geschonken uit een literpak bedoeld of kokosmelk/room uit een blik? En in geval van het laatste: de dikke laag nadat je hem een nacht in de koelkast hebt gezet?
    Graag hoor ik het van je!

    Groetjes, Sonja Franken

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 mei 2016 09:45

      Nee ik bedoel kokosmelk uit een blik of pakje van bijv. Go-tan. Zal het even duidelijker in de blog zetten, thanx!

      Reply
    • Marije on 16 mei 2020 21:35

      Voor de eerste verjaardag van mijn zoontje heb ik deze taart gemaakt! Hij viel goed in de smaak en ik vind hem makkelijk te maken (verdubbel de ingrediënten voor een wat grotere taart). Top dat ie suikervrij is (muv de fruitsuikers), de gelatine ga ik volgende keer proberen te vervangen, dan past ie beter in m’n vega eetpatroon 😉 Dank voor het delen!

      Reply
      • Mind Your Feed on 18 mei 2020 11:05

        Wat leuk dat je dit recept voor de verjaardagstaart hebt gebruikt! Nog van harte gefeliciteerd! Enne, ik ben niet zo bekend met vega opties voor de gelatine, maar dat zou natuurlijk wel te doen moeten zijn!

        Reply
  2. Marie-Jose on 5 mei 2016 08:18

    Klinkt goed! Ik ga hem in het groot maken denk ik, dan neem ik hem mee naar mijn moeder…

    Kan ik ook speltmeel gebruiken ipv amandelmeel?

    Reply
    • Mind Your Feed on 5 mei 2016 09:46

      Ja hoor, dat kan wel. Hou er dan rekening mee dat de bodem wel anders wordt, want spelt is niet glutenvrij.

      Reply
  3. Marjolijn on 5 mei 2016 12:19

    Oh wat ziet dat er heerlijk uit, hier ga ik mijn moeder zeker mee verrassen zondag.
    Bedankt voor dit heerlijke recept!!

    Reply
  4. Mascha on 18 mei 2016 13:20

    Wat was ie lekker….

    Reply
  5. Antoinette on 3 juni 2016 06:23

    Hoe vaak moet ik de ingredienten vermenigvuldigen voor een normale springvorm?

    Reply
  6. Rima on 1 juli 2016 21:00

    Hoi

    Graag wil ik deze taart maken maar dan in een grote springvorm van 26 cm
    Kan ik de ingrediënten dan verdubbelen

    Gr Rima

    Reply
  7. Linda on 12 augustus 2016 07:58

    HIJ WAS VERRUKKELIJK! En bovendien zag hij er prachtig uit.
    Ik ben vooral heel erg blij met het ‘ontdekken’ van deze taartbodem, want die biedt talloze mogelijkheden voor andere taartjes. Taartjes waarbij nu vaak koekjes met boter als basis gebruikt worden, maar die mag ik niet eten.
    Ik ga eens kijken of ik een cheesecake variant ervan kan maken. Heel erg bedankt voor deze in elk geval!

    Zelfs mijn man vond hem heerlijk en die moppert soms nog wel eens als het tè gezond is. (lees: zonder suiker ;))

    Groet, Linda

    Reply
  8. Freya on 8 september 2016 01:06

    Hoi, Kan ik ook iets anders dan gelatine gebruiken voor het opstijven? Groetjes, Freya

    Reply
    • Mind Your Feed on 8 september 2016 09:11

      Je zou ook agar kunnen gebruiken, maar ik weet niet precies in welke hoeveelheid/verhouding. Probeer gerust!

      Reply
  9. Femke on 22 april 2017 10:06

    Kan ik het amandelmeel vervangen door havermeel? Ik heb geen amandelmeel in huis. Dan bestaat je bodem dus uit 100%havermout.

    Reply
  10. Petra on 23 april 2017 14:54

    Iemand vraagt hier om vervanging van gelatine. Ik wil graag dit taartje gaan maken met agar agar, dat heb ik namelijk in huis. Iemand toevallig al geprobeerd hiermee? Dan zou ik graag de verhoudingen/hoeveelheid willen weten 🙂

    Alvast bedankt!

    Reply
  11. Geke on 12 mei 2017 19:22

    2 gram agar agar (afgestreken theelepel) is genoeg voor 500 ml vloeistof

    Reply
  12. Merel on 24 mei 2017 12:21

    Hoi, deze taart ziet er heerlijk uit. Kun je ook een andere vorm van vanillepoeder gebruiken? Gewoon het merg uit een vanillestokje of vanille extract?

    Reply
  13. Priscilla on 12 juli 2017 20:47

    Kan ik de honing ook vervangen voor iets anders zonder suiker?

    Reply
  14. Jolanda on 23 oktober 2017 20:21

    Kan ik de kokosolie vervangen?

    Reply
  15. MCL on 27 maart 2018 07:31

    Waar kan ik kokosmelk door vervangen
    Houden hier echt niet van kokos.

    Reply
  16. Christel on 22 april 2018 21:52

    Zou het ook lukken mer griekse kaas ipv kwark ?
    Ik mag geen lactose
    Bedankt en ziet er zo lekker uit

    Reply
  17. Klaske on 13 juni 2018 16:34

    Vanillepoeder, bedoel je vanillesuiker mee?

    Reply
    • Mariska on 26 augustus 2018 01:35

      Nee, vanillepoeder is iets anders dan vanillesuiker. Het is echt poeder, zwart/bruin of wit. Dus niet de gele zakjes uit de supermarkt. Daar zit geen echte vanille in.

      Reply
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required