Round up week 2 #30voeljefit challenge Gezond lunchen

0

Dat was alweer week 2 van de #30voeljefit challenge! En ook dat was weer een superleuke week! Wat gaan de weken toch snel voorbij hè, wist je dat we al weer halverwege de challenge zitten? Ook de tweede week was een te gekke week, weer zó veel enthousiasme en zoveel van jullie die echt goed bezig zijn met gezonder eten! Samen met Suzanne, Annemieke en Linda trapten we op dinsdag 1 september officieel af met deze derde editie van de challenge. De #30voeljefit challenge draait om bewustwording, we vertellen je niet wat je niet mag eten of wat je precies wel moet eten. Nee, we geven informatie, handige tips en lekkere recepten zodat je zelf aan de slag kunt. Op die manier leer je er veel meer van dan wanneer we voor je uitkauwen (haha) hoe jij je eetpatroon moet omgooien. De tweede week van deze challenge draaide om gezond lunchen en we hebben je daar heel wat tips en inspiratie voor gegeven.

Gezond lunchen1

Hoe gaat het met jullie, lukt het om de challenge vol te houden? Ik vind het echt zo gaaf dat er meer dan 4000 mensen in de Facebookgroep deelnemen aan deze derde editie van de challenge. Ruim 4000, dat is toch echt super veel! Je kunt je trouwens nog steeds aanmelden om in de (besloten) Facebookgroep mee te doen. Hier delen we niet alleen onze blogpost, maar ook inside tips, beantwoorden we vragen en delen we leuke acties. Laat ook zeker van je horen in deze groep! Heb je een vraag? Drop die dan als reactie op een van onze posts! Of spreek 1 van ons aan via een berichtje of een mailtje, we stellen jouw vraag graag aan de hele groep. Er zijn al deelnemers die dit gedaan hebben en ik vind het hartverwarmend om te zien hoeveel reacties daar dan op komen. Heb je geen Facebook? Geen nood, op onze blogs verschijnen de artikelen ook.

Goed, het was dus een mooie week. Maar wat gebeurde er eigenlijk in deze tweede week? Ik heb een overzicht voor je gemaakt. Heb je iets gemist, of wil je nog even teruglezen? Klik op de link en je komt bij de blogpost uit.

gezond lunchen

De basis van #30voeljefit

We gingen dus bijna 2 weken geleden van start met de challenge en we hebben deze keer gekozen voor een andere opzet dan in de voorgaande edities. Deze keer gaven we je voor de officiële start van de challenge alvast een aantal basisuitgangspunten, regels die voor de hele challenge gelden. Met deze basis ben je goed voorbereid op een maand lang #30voeljefit. De basis bestaat uit 6 speerpunten:

  • geen toegevoegde suikers
  • geen alcohol
  • geen koffie
  • meer groenten eten
  • meer bewegen
  • voldoende drinken

Haak je pas later aan bij de challenge? Geen probleem hoor, dat kan natuurlijk! Lees dan de uitleg van deze speerpunten nog even hier terug. Net zoals vorige keren wilden we van tevoren laten weten welke thema’s er in de challenge aan bod komen. In deze 3e editie focussen we op de eetmomenten van de dag, en in de tweede week kwam het lunch uitgebreid aan bod.

gezond lunchen

Ready, set, go…! Gezond lunchen…

Afgelopen maandag begon week 2 en die stond dus helemaal in het teken van gezond(er) lunchen. Ik trapte af met mijn blog over hoe een gezonde lunch er nou eigenlijk uit ziet. Ik vertelde je dat er met een boterham in principe niet zoveel mis is, maar dat er nog heel veel meer gezonde mogelijkheden zijn voor de lunch. Zorg altijd voor een goede balans in koolhydraten, eiwitten en vetten. Hiermee is je maaltijd compleet en dit zorgt voor een langere verzadiging. Snackdrang om 16.00 uur? #goodbye!

Eén van de andere speerpunten van de challenge is meer bewegen. Na het artikel met 5 tips om meer te bewegen dat bij Linda op de blog verscheen, besloot ik dat het deze week echt weer tijd was om mijn hardloopschoenen onder het stof vandaan te halen…. Na maandenlang gekwakkel met blessures of te weinig tijd (excuus!) kon ik er nu ook echt niet meer onderuit en ging ik bewust méér bewegen. Niet dat ik in de week ervoor helemaal niets deed, maar ik vond dat ik weer aan de bak moest.

Om jullie extra te inspireren om gezond te gaan lunchen, ook als je niet thuis kunt lunchen aan je eigen keukentafel, deelde Annemieke een leuke winactie op haar blog. Je kunt nog meedoen en deze prachtige lunchbox van Rosti Mepal winnen. Doen dus, dan is er voor jou ook geen excuus meer om niet gezond te lunchen op je werk of op school!

gezond lunchen

Even praktisch…hoe doe je dat nou?

Leuk, al die theorie over goed lunchen, maar wat we vooral uit de feedback op de vorige challenge terugkregen, is dat de deelnemers van de challenge het meest geholpen zijn met concrete handvatten. Oftewel; recepten! En daar hebben we deze challenge dan ook echt de nadruk op gelegd! Er verschenen weer heel veel heerlijke recepten online!

Net als vorige week hield Linda een dagboekje bij. Zij zette haar lunches van deze week op haar blog, kijk dat is nou pas inspirerend! En ook Annemieke geeft een kijkje op haar bord, want ook zij hield een eetdagboek bij.

Wat zag je verder allemaal voor lekkers voorbij komen?

Wow, dat is nog eens een heleboel inspiratie! Wij hopen dat je hier lekker mee aan de slag bent gegaan, of alsnog kunt gaan en dat jouw lunch in elk geval een beetje gezonder is geworden. En let alsjeblieft op de variatie, het is zo belangrijk om verschillende lunchgerechten in de week te maken!

gezond lunchen

Op naar week 3…!

De eerste weken zijn voorbij gevlogen! Heb je nog vragen of moeilijkheden met de challenge, laat dan hieronder een reactie achter. Samen gaan we aan de slag! En vanaf morgen begint week 3 van de challenge, de week die geheel in het teken zal staan van heerlijke avondmaaltijden! Ook de komende week beginnen we met een stukje theorie en daarna komen er heel veel recepten online! We gaan lekker door dus…

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.