X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
bami goreng

Indonesische bami goreng

31
By Mind Your Feed on 13 mei 2016 Diner

Bami goreng! Het is weer tijd voor een lekker fastfood friday receptje! En vandaag een bijzondere hoor…. want hoewel ik me goed kan voorstellen dat je bij fastfood meer denkt aan pizza, patat, pannenkoeken en dat soort comfortfood, denk ik dus júist aan de Indonesische keuken. Als ik zin heb in snel, makkelijk, en iets dat ik kan afhalen, rij ik namelijk naar de toko.

Voor mij is deze Indonesische bami goreng dus wel degelijk fastfood, maar ik keur het ook goed als je het op een doordeweekse dag op tafel zet. Te lekker om niet eens uit te proberen! En ja, er volgens ook echt nog recepten voor homemade pizza, en zelfgesneden frieten… 

Indonesische bami goreng, bami goreng recept, bami recept, bami zonder pakjes.

Bami recept

Eten heeft bij mij álles met gevoel te maken… ik eet waar ik zin in heb, waar ik me goed bij voel en waar ik blij van word. Vandaag, op deze vrijdag de 13e, kies ik dan ook voor een gerecht waar ik altijd een glimlach van krijg. Hier kan ik intens gelukkig van worden, en de pan gaat hier dan ook altijd schoon en leeg.

Natuurlijk is het heel fijn om die lekkere bami goreng bij de toko te halen, maar wist je dat het zo gemakkelijk is om zelf te maken?! Niet?! Nou echt, dit staat bij ons bijna wekelijks op tafel, en het recept deel ik dan ook graag met je.

Bami goreng recept, Makkelijk recept om zelf bami te maken, zonder pakjes en zakjes bami recept

Indonesische bami

Over eten en een goed gevoel, deze Indonesische bami goreng at ik natuurlijk heel wat keertjes toen ik tijdens mijn huwelijksreis op Bali was. Of een variant erop. Maakt niet uit, ik at de bami aan de rand van het zwembad, of met mijn voetjes op het strand na een SUP-sessie.

Mijn haren nog vol met zout en zand, moe en voldaan van een tochtje over zee, en dan in  het middagzonnetje… You can imagine! Dat gevoel krijg ik ook direct weer wanneer ik dit gerecht op mijn bord schep! En laat het nou toeval zijn dat ik precies vandaag 6,5 jaar ben getrouwd… ik weet wat wij eten vanavond.

Indonesische bami goreng, bami goreng recept, bami recept, bami zonder pakjes.

Bami recept zonder zakjes

Bami goreng komt natuurlijk niet uit een zakje, ik kan me daar nog steeds over verbazen als ik door mijn supermarkt loop…. Maar je hebt wel een aantal kruiden en andere smaakmakers nodig, zoals ketjap, sambal en trassi, een garnalenpasta die gewoon bij de blauwe supermarkt te krijgen is. Schrik dus niet van de ingrediëntenlijst…. Wanneer je deze kruiden voor bami of nasi goreng in huis hebt, kun je eindeloos opnieuw aan de slag met deze heerlijke gerechten!

Bami goreng recept, Makkelijk recept om zelf bami te maken, zonder pakjes en zakjes bami recept

Deze smaakbommetjes zorgen voor die echte bami-smaak, als zou je de basis voor dit gerecht net zo goed voor nasi goreng kunnen gebruiken. Serveer met wat kroepoek, een gebakken eitje, zoetzuur van komkommer, wat gebakken uitjes, en natuurlijk een klodder zelfgemaakte satésaus. Maar dat is mijn suggestie….

Indonesische bami goreng, bami goreng recept, bami recept, bami zonder pakjes.

 

bami goreng

Indonesische bami goreng

Recept voor bami goreng zonder pakjes
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Hoofdgerecht
Indonesisch
Noedels recepten, Oosterse recepten, Wereldgerechten
Servings: 4

Nodig

  • Wokpan
  • Pan
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 250 gram (eier) mie
  • 125 gram spekreepjes
  • 100 gram hamreepjes
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 cm verse gember (djahé)
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel sambal (meer mag ook, ik hou ervan!...)
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel laos
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 1/2 bouillonblokje
  • 4 eieren
  • olie/boter om in te bakken

Bereiden

  • Zet een pan met water op voor de mie en voeg hier 1/2 bouillonblokje aan toe, breng het water aan de kook en doe de mie erbij, kook beetgaar en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de prei in ringen en was deze even onder de kraan. Snij de wortel in fijne reepjes (tip: met een rasp of keukenmachine gaat dat heel gemakkelijk!). Verwijder de zaadjes van de peper en snij in kleine stukjes.
  • Verwarm een wok en doe de spekjes in de pan. Bak de spekjes krokant en voeg dan de ui en rode peper toe en pers de knoflook en gember erbij uit. Doe nu ook de trassi en sambal in de pan en schep goed om. De knoflook mag niet verbranden dus zet het vuur niet te hoog!
  • Voeg nu de ringen prei, de wortel en de hamreepjes toe. Schenk de ketjap in de wok en strooi de kruiden over het groenten-vlees mengsel.
  • Zet even het vuur laag, laat een minuut of 5 zachtjes pruttelen.
  • Verwarm wat boter of olie in de koekenpan en breek hier voorzichtig de eieren boven. Zorg dat de dooiers heel blijven en dat deze een stukje uit elkaar blijven liggen zodat je er straks makkelijk 4 eitjes van kunt snijden.
  • De mie is ondertussen goed uitgelekt…. Zet het vuur weer wat hoger, en voeg de mie beetje voor beetje toe aan de wokpan en schep goed door de groenten en het vlees. Ga door tot dat alle mie in de pan zit, laat zeker 5 minuten meebakken zodat alle smaken goed kunnen intrekken!
Calorieën: 539kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwit: 22g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

En nu smullen maar. Natuurlijk mogen de atjar ketimoen, zelfgemaakte satésaus, nog wat kroepoek en misschien wel gebakken uitjes bij deze Indonesische bami goreng niet ontbreken!

Indonesische bami goreng, bami goreng recept, bami recept, bami zonder pakjes.

Ga je aan de slag met dit recept voor Indonesische bami goreng? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bali bami bami goreng ei eieren gember ham Indofood Indonesische keuken knoflook mie nasi nasi goreng oosterse keuken peper spek spekblokjes
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHotspots in Kopenhagen
Next Article Boekweit granola met kokos
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

10x recepten met kip en rijst

31 reacties

  1. Margriet on 7 juli 2016 19:57

    We hebben dit net gegeten, zo lekker!! Inclusief je satésaus. Ik zat toch even trots te wezen aan tafel 😉 Dankjewel!!

    Reply
    • Jenny on 24 juli 2018 21:45

      Al verschillende keren gemaakt! Iedereen is er gek op! Sta ik even bekend om mijn lekkere bami dankzij mind your feed! Dank u!

      Reply
      • Mind Your Feed on 27 juli 2018 12:02

        Hihi, dat is nog eens leuk om te horen! Dank je wel voor het compliment…

        Reply
  2. Anne on 31 augustus 2016 00:08

    Vandaag gemaakt en heeeeeerlijk gegeten! voor herhaling vatbaar aldus ook de reacties van de overige gezinsleden (waaronder kritische pubers). Bedankt!

    Reply
  3. Ellen on 24 november 2016 17:25

    Is er een alternatief voor de trassi? Vriendlief heeft een vis en schaaldierenallergie.

    Reply
    • Kelly on 11 december 2016 16:27

      ben ik ook benieuwd naar!

      Reply
  4. France on 11 december 2016 17:07

    I made it yesterday, it was delicious !
    Thanks for this great recipe , I will now be able to make bami when I am in France during the summer !

    Reply
  5. Gerda on 19 april 2017 11:08

    Ik heb deze gister gemaakt, was erg lekker! Bedankt voor het delen van het recept!

    Reply
  6. Angela on 25 mei 2017 14:29

    Mijn man is allergisch voor varkensvlees.
    Wat kunt je gebruiken ter vervang van het spek?
    Hier loop ik vaker tegenaan bij recepten.

    Reply
    • Jenny on 24 juli 2018 21:46

      Ik maak deze altijd met kip! Ook heerlijk!

      Reply
      • Mind Your Feed on 27 juli 2018 12:02

        Jaaa, ook een goed idee!

        Reply
  7. Maureen on 8 september 2017 15:49

    Wat is in vredesnaam een blauwe supermarkt???

    Reply
    • Melanie on 24 september 2017 15:15

      Albert Heijn 🙂

      Reply
  8. Maureen on 8 september 2017 15:52

    Ben ik echt benieuwd naar.

    Reply
  9. j.j. van leeuwen on 22 oktober 2017 21:34

    albert heyn is de blauwe supermarkt

    Reply
  10. Irma on 13 december 2017 17:48

    Wij hebben dit vanavond gegeten. Erg lekker! Ik was scheutig geweest met de sambal, want ik hou er ook van, maar mijn zoon vond het net iets te. Dus volgende keer iets minder.

    Reply
  11. Jose hamwihk on 31 december 2017 15:38

    Heerlijk.
    Alleen had ik het idee dat de komijn overheerste
    Normalerwijs is de verhouding komijn koriander 1 op 2 en in dit recept 1 op 1.
    Voor het overige superlekker

    Reply
  12. Masakan Ibu on 1 maart 2018 21:52

    Heerlijk en mooie uit!!

    Reply
  13. Rene Adams on 2 juni 2018 10:28

    Deze week eens proberen , vind dit wel lekker !

    Reply
  14. Fred Vis on 16 oktober 2018 18:09

    Graag in het vervolg een printable versie !!

    Reply
  15. RandyJC on 22 november 2018 16:50

    Dit gerecht nu al meerdere keren voorgeschoteld!!

    Enorm bedankt 🙂

    Ps. Van de overige 2 porties maak ik nu bamischijf 😉

    Reply
  16. Caroline on 11 december 2018 18:29

    Iets teveel komijn, verder erg lekker. Bami idd in laten trekken. Jammie. De satesaus erbij is wel lekker, maar hoeft niet. Smaakt zonder net zo goed.

    Reply
  17. Heleen on 6 maart 2020 19:54

    We hebben er van genoten !

    Reply
  18. Cornelia on 10 mei 2020 13:27

    We hebben genoten van je recept! Overheerlijk! Direct het recept doorgestuurd naar familie en vrienden. Dit gerecht zal bij ons regelmatig op tafel verschijnen. De kruiden heb ik afgemeten en voor een aantal keren koken kant en klaar in een kruidenpotje gedaan. Dat werkt iets sneller.

    Reply
    • Mind Your Feed on 12 mei 2020 16:04

      Oh wat vind ik dit leuk om te horen!! Heerlijk dat jullie zo hebben genoten! Goed idee om de kruiden bij elkaar te doen, zo heb je je eigen kruidenmix en ben je nog sneller klaar, slim 🙂

      Reply
      • Cornelia on 6 oktober 2022 14:08

        5 sterren
        en nog steeds favoriet! Dank je wel voor dit fantastische gerecht! Groeten Cornelia

        Reply
        • Mind Your Feed on 7 oktober 2022 11:57

          Wat leuk om dat te horen! Blijf er vooral van genieten 🙂

          Reply
          • Cornelia on 7 oktober 2022 14:32

            5 sterren
            Reken maar van YES!!!!!

  19. sjoerd on 17 juli 2020 17:06

    dit is nu zeker de 10de keer datvik dit maak en ik en mijn gezin willen niet anders meer. heerlijk vers zonder pakje of zakje

    dankjewel

    Reply
  20. Cornelia on 22 januari 2024 14:41

    5 sterren
    Reny, Goedemiddag! Ik heb jouw Indonesische bami goreng toegevoegd aan een Facebookgroep.
    Dit omdat dit recept nog altijd favoriet is en ook blijft!
    Ik heb de link naar jouw website toegevoegd aan het bericht.
    En wat uiteraard ook leuk te vermelden is dat is dat er meer gerechten van jou bij ons maar ook bij vrienden en familie op tafel komen.

    Reply
    • Mind Your Feed on 25 januari 2024 10:00

      Wat superleuk om dat te horen, dankjewel!! Blijf er lekker van genieten en dank voor het delen.

      Reply
4.19 from 32 votes (29 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.