Round up week 3 #30voeljefitchallenge Gezond diner

0

We vliegen echt door de #30voeljefit challenge heen, week 3 is alweer voorbij. Wat gaat de tijd snel, time flies when you’re having fun! Want ik vind het nog steeds hartstikke leuk, deze challenge. En volgens mij vinden jullie het ook erg leuk, gezien alle positieve en enthousiaste reacties. We zitten nu op driekwart van de challenge, volgende week gaan we al de laatste week in. Maar voordat het zover is, laat ik je vandaag nog weer zien wat er in de afgelopen week allemaal gebeurd is. Samen met Suzanne, Annemieke en Linda trapten we op dinsdag 1 september officieel af met deze derde editie van de challenge. De #30voeljefit challenge draait om bewustwording, we vertellen je niet wat je niet mag eten of wat je precies wel moet eten. Nee, we geven informatie, handige tips en lekkere recepten zodat je zelf aan de slag kunt. Op die manier leer je er veel meer van dan wanneer we voor je uitkauwen (haha) hoe jij je eetpatroon moet omgooien. De derde week van deze challenge draaide om een gezond diner en we hebben je daar heel wat tips en inspiratie voor gegeven.

round up gezond diner cover

Het viel mij wel op dat het wat stiller wordt in de Facebookgroep. Gaat het goed met jullie, zijn er nog vragen over de challenge? Stel ze gerust hoor, of reageer op een van onze berichten. Zo kunnen we beter inschatten wat er speelt en waar jullie tegenaan lopen en daar springen wij natuurlijk graag op in! Zo richting het einde van de challenge zijn er ruim 4000 leden in de (besloten) Facebookgroep, maar je kunt je gewoon nog aanmelden. In deze groep delen we niet alleen onze blogposts, maar ook inside tips, beantwoorden we vragen en delen we leuke acties. Laat dus zeker van je horen in deze groep! Heb je een vraag? Drop die dan als reactie op een van onze posts! Of spreek 1 van ons aan via een berichtje of een mailtje, we stellen jouw vraag graag aan de hele groep. Er zijn al deelnemers die dit gedaan hebben en ik vind het hartverwarmend om te zien hoeveel reacties daar dan op komen. Heb je geen Facebook? Geen nood, op onze blogs verschijnen de artikelen ook.

gezond diner

Goed, ook de derde week was weer een mooie week. Maar wat gebeurde er eigenlijk in deze derde week? Ik heb weer een overzicht voor je gemaakt. Heb je iets gemist, of wil je nog even teruglezen? Klik op de link en je komt bij de blogpost uit.

De basis van #30voeljefit

We gingen dus al 3 weken geleden van start met de challenge en we hebben deze keer gekozen voor een andere opzet dan in de voorgaande edities. Deze keer gaven we je voor de officiële start van de challenge alvast een aantal basisuitgangspunten, regels die voor de hele challenge gelden. Met deze basis ben je goed voorbereid op een maand lang #30voeljefit. De basis bestaat uit 6 speerpunten:

  • geen toegevoegde suikers
  • geen alcohol
  • geen koffie
  • meer groenten eten
  • meer bewegen
  • voldoende drinken

Haak je pas later aan bij de challenge? Geen probleem hoor, dat kan natuurlijk! Lees dan de uitleg van deze speerpunten nog even hier terug. Net zoals vorige keren wilden we van tevoren laten weten welke thema’s er in de challenge aan bod komen. In deze 3e editie focussen we op de eetmomenten van de dag, en in de derde week kwam het diner uitgebreid aan bod.

gezond diner

Ready, set, go…! Gezond diner…

Afgelopen maandag begon de derde week van de challenge en deze week draaide alles om het diner. Dat een diner er anders uitziet dan het ontbijt en de lunch vertelde ik je hier aan het begin van deze week. Bij het ontbijt en de lunch is het namelijk belangrijk dat je ook voldoende koolhydraten binnenkrijgt want deze leveren de energie voor de rest van de dag. Maar in de avond hoef je niet zo heel veel energie meer op te doen, je gaat immers na het eten vaak een rustige activiteit doen – bank hangen! – en daarna naar bed. Vandaar dat we je deze week heel veel inspiratie hebben gegeven voor wat lichtere maaltijden.

gezond diner

Hoe kun je er nu voor zorgen dat er elke dag een snelle, makkelijke, maar toch ook gezonde en voedzame maaltijd op tafel komt? Ik deelde mijn tips afgelopen week met je, lees ze zeker nog eens terug als je ze gemist hebt!

De blog van Annemieke waarin zij haar recepten deelt voor verschillende #wereldgerechten (weet je wel, die kant en klare pakjes uit de supermarkt) werd massaal gelezen. Dit is dus blijkbaar écht inspirerend, de pakjes en de zakjes gaan echt de deur uit en we willen zelf koken. Uiteraard is er nog zoveel meer lekkers te maken dan een wereldgerecht, maar het is wel heel fijn dat Annemieke deze gerechten voor ons heeft uitgewerkt.

gezond diner

De derde week was nog om een hele andere reden een hele bijzondere week! Want wist je dat de blog van Linda deze week al 2 jaar bestaat? Zij viert dit heel groots en geeft allemaal cadeautjes weg – die je zeker ook helpen bij een gezondere avondmaaltijd, maar sowieso bij een gezondere levensstijl. Heb je al een kijkje genomen op haar blog? Ze mag onder andere iemand blij maken met een mooie spiraalsnijder en geeft heel veel kookboeken weg!

Even praktisch…hoe doe je dat nou?

Leuk, al die theorie over goed dineren, maar wat we vooral uit de feedback op de vorige challenge terugkregen, is dat de deelnemers van de challenge het meest geholpen zijn met concrete handvatten. Oftewel; recepten! En daar hebben we deze challenge dan ook echt de nadruk op gelegd! Er verschenen weer heel veel heerlijke recepten online!

gezond diner

Net als vorige week hield Linda een dagboekje bij. Zij zette haar diners van deze week op haar blog, kijk dat is nou pas inspirerend! En ook Suzanne hield een eetdagboek bij, neem gerust een kijkje op haar bord!

Wat zag je verder allemaal voor lekkers voorbij komen?

Wow, dat is nog eens een heleboel inspiratie! Wij hopen dat je hier lekker mee aan de slag bent gegaan, of alsnog kunt gaan en dat jouw diner in elk geval een beetje gezonder is geworden. En let alsjeblieft op de variatie, het is zo belangrijk om verschillende avondmaaltijden in de week te maken!

zoete aardappel linzenburgers

Op naar week 4…!

De eerste weken zijn voorbij gevlogen! Heb je nog vragen of moeilijkheden met de challenge, laat dan hieronder een reactie achter. Samen gaan we aan de slag! En vanaf morgen begint week 4 van de challenge, de week die geheel in het teken zal staan van gezonde tussendoortjes! Ook de komende week beginnen we met een stukje theorie en daarna komen er heel veel recepten online! We gaan lekker door dus…

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.