X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
amuse vitello tonato, vitello tonato voorgerecht, recept

Vitello tonnato op een grote schaal

6
By Mind Your Feed on 8 december 2016 Diner, Feest

Vitello tonnato, dé Italiaanse klassieker onder de voorgerechten. Met dit recept voor vitello tonnato ga je zeker weten punten scoren! Vitello tonnato is niet voor niets een klassieker, want de combinatie van zijdezachte kalfsfricandeau en frisse tonijn mayonaise is echt te gek! Ben je nog op zoek naar een amuse recept met vlees? Of een traditioneel voorgerecht voor Kerst? Of wil je wellicht deze vitello tonnato als hoofdgerecht serveren? Je kunt met dit makkelijke recept echt alle kanten op! 

It’s the most wonderful time of the year….! Ik ga me niet meer inhouden… Vandaag barst het kerstgeweld op de blog hier los! Zoals je gisteren al hebt kunnen lezen, heb ik mij voor het kerstmenu van dit jaar laten inspireren door mijn tripjes aan Italië van eerder dit jaar.En ik ben nu eenmaal gek op de Italiaanse keuken, daar wilde ik dit jaar echt iets mee doen. Uiteraard wel een beetje op mijn eigen manier en ik trap alvast af met het recept voor vitello tonnato op een grote schaal. 

amuse vitello tonato, Amuse zalm, Amuse recepten, kleine hapjes als voorgerecht met kerst. Amuse in een glaasje, amuse op een grote schaal, makkelijke kersthapjes, amuse hapjes

Deze vitello tonnato zou je als amuse, voorgerecht of in grotere portie ook als hoofdgerecht kunnen severen! De komende weken deel ik nog veel meer Italiaanse kerstrecepten met je!

Vitello tonnato recept

Vitello tonnato is een echte Italiaanse klassieker, een combinatie van zijdezachte kalfsfricandeau en zelfgemaakte tonijn mayonaise. Het jonge rundvlees wordt heel dun gesneden en is heel zacht van smaak. Dit super eenvoudige maar oh zo lekkere voorgerecht staat echt binnen 15 minuten op tafel en met Kerst is dat natuurlijk ideaal! Ook wanneer je dit vitello tonnato recept als hoofgerecht gaat serveren, is het natuurlijk fijn dat je niet al te lang in de keuken hoeft te staan! 

amuse vitello tonato

Amuse vitello tonnato

De Italiaanse keuken staat bekend om zijn klassiekers en vitello tonnato is er daar dus een van. Zet dit gerecht als amuse op tafel, geserveerd op een grote schaal zodat elk van je lieve gasten wat kan pakken. Wil je meer schalen op tafel, dan is het ook heel feestelijk om er bijvoorbeeld deze carpaccio van rosbief met rucola en Parmezaan bij te zetten en deze zalmcarpaccio met honing mosterd dressing ! 

amuse vitello tonato, Amuse zalm, Amuse recepten, kleine hapjes als voorgerecht met kerst. Amuse in een glaasje, amuse op een grote schaal, makkelijke kersthapjes, amuse hapjes

Kleine hapjes voor kerst

Door het gerecht op grote schaal of op een plank  te presenteren, staat het ook gelijk nog hartstikke leuk! Zo ben ik in Italië ook al heel wat etentjes begonnen. De amuses staan gewoon op tafel op grote schalen of op houten snijplanken, en iedereen pakt er wat van. Kleine bordjes of glaasjes erbij en zo neem je wat je lekker vindt. Grote planken vol met prachtige hamsoorten, de beste kazen, en dus ook vitello tonnato. Share the happiness, share the love, share the food… Mij maak je hier heel blij mee!

amuse vitello tonato, Amuse zalm, Amuse recepten, kleine hapjes als voorgerecht met kerst. Amuse in een glaasje, amuse op een grote schaal, makkelijke kersthapjes, amuse hapjes, vitello tonnato recept

We gaan voor een goedgevuld kerstmenu dit jaar, in de komende weken zul je alle recepten van mij krijgen. En ik ga je vandaag al wel vertellen wat je kunt verwachten, want ik kan me voorstellen dat je nu wel nieuwsgierig bent! Zoals elk jaar werk ik ook dit jaar weer zoveel mogelijk met pure ingrediënten. Met producten die bovendien makkelijk verkrijgbaar zijn, want ik wil geen stress rondom Kerst. Wat mij betreft draait het zeker om lekker eten, maar laten we niet te moeilijk doen! Gezelligheid, samenzijn met de liefste mensen, genieten van de magic, dat is waar het wat mij betreft om draait…

Italiaans kerstmenu

***

Amuse vitello tonnato op een grote schaal

***

Gnocchi van courgette, met salieboter en Parmezaan

***

Italiaans gevuld gehaktbrood in pancetta

Bloemkoolpuree met truffelolie en oregano

Geroosterde paarse spruiten en pompoen

***

Semifreddo van yoghurt met bosvruchten

Oh, ik heb er al helemaal zin in…. Zoals je ziet, een dikke Italiaanse touch aan dit menu! Ik ga de komende weken alle recepten met je delen…. En stiekem komt er nog veel meer lekkers online… Waar ik je uiteraard nog wat menusuggesties bij geef. Ben je er klaar voor? Whoehoee, let it snow en laat Kerst maar komen!

amuse vitello tonato

Meer amuse recepten:

Op zoek naar meer amuse recepten? Zin in meerdere kleine hapjes als feestelijk voorgerecht? Bekijk dan ook eens deze recepten:

  • 5x feestelijke amuse recepten voor Kerst
  • Italiaanse amuse in een glaasje
  • Amuse in een glaasje met zalm en appel
  • Amuse van zalm met avocado mousse 
amuse vitello tonato, vitello tonato voorgerecht, recept

Vitello tonnato op een grote schaal

Amuse recept, klein voorgerecht met kalfsfricandeau en tonijn
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Amuse, Voorgerecht
Italiaans
Amuse recepten, Vlees recepten, Voorgerecht
Servings: 4

Nodig

  • Mengbeker
  • Staafmixer
  • Bakblik
  • Bakpapier
  • Serveerschaal of houten plank

Ingrediënten

  • 8 plakjes kalfsfricandeau
  • 150 gram tonijn (MSC, uit blik, uitgelekt)
  • 2 flinke eetlepels roomkaas (naturel)
  • 2 eetlepels (truffel) mayonaise
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 20 kappertjes
  • 10 zwarte olijven (zonder pit)
  • 3 kleine augurken
  • 5 takjes verse bieslook
  • peper
  • zout
  • 10 kleine snoeptomaatjes
  • rucola (voor garnering)
  • olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier. Leg de kleine tomaatjes op het bakpapier, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en schuif voor 10 minuten de voorverwarmde oven in.
  • Gebruik 50 gram tonijn uit blik voor het maken van de tonijnmayonaise. Doe de tonijn samen met de roomkaas, (truffel)mayonaise, mosterd, sinaasappelsap en 5 a 6 kappertjes in een hoge mengbeker. Voeg peper en zout naar smaak toe. Gebruik de staafmixer om hier een gladde mayonaise van te maken.
  • Snij de olijven en augurken in dunne plakjes. Meng de rest van de tonijn met de olijven, augurken en de overgebleven kappertjes. Meng door elkaar en knip hier wat bieslook over.
  • Leg wat rucola op een grote schaal of houten serveerplank. Leg hier de plakjes kalfsfricandeau in mooie plukjes op.
  • Schep de tonijn met kappertjes, augurk en olijven over heen. Bestrooi eventueel met wat peper en zout. Besprenkel met wat tonijnmayonaise en leg de gepofte tomaatjes bovenop. Knip nog wat bieslook boven de schaal ter garnering.
  • Serveer met extra bordjes, kleine glaasjes of schaaltjes en natuurlijk vorkjes. Ik zette ook nog wat grissini (Italiaanse soepstengels, maar dan dunner) op tafel, zodat je de extra tonijnmayonaise nog kunt dippen. Enjoy!
Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 12g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Meer kerstrecepten vind je hier!

amuse vitello tonato, Amuse zalm, Amuse recepten, kleine hapjes als voorgerecht met kerst. Amuse in een glaasje, amuse op een grote schaal, makkelijke kersthapjes, amuse hapjes, vitello tonnato recept

Dit kun je al voorbereiden:

  • De tonijnmayonaise kun je al helemaal van tevoren klaar maken. Bewaar afgedekt in de koelkast, dit kun je al een dag vooraf klaar zetten.
  • De tonijn kun je al mengen met de kappertjes, olijven en augurk. Doe dit ongeveer een halve dag van tevoren. Bewaar apart van de kalfsfricandeau en schep pas op het laatst over het vlees.
kerstrecepten

Ga je aan de slag met dit recept voor amuse vitello tonato op een grote schaal? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

amuse amuse vitello tonato aperitief borrel borrelhapje feest feestdagen feestelijke recepten food to share kalfsvlees Kerst kerstrecepten koolhydraatarme recepten pasen tapas tonijn tonijnmayonaise vitello tonato voorgerecht
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleTapenade van kastanjechampignons
Next Article Chocoladebroodjes met pecannoten
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

6 reacties

  1. Stefanie on 8 december 2016 09:55

    Wat een smakelijk begin. Krijg er nu al zin in.
    Ik ben een voorstander van lekker maar uitvoerbaar 🙂 dus ik ben alvast enthousiast!!

    Reply
  2. Linda on 8 december 2016 10:11

    Heb ik al afgeprint, ga het eens dit weekend uitproberen, Ik wil er nu al aan beginnen , super!

    Reply
    • Mind Your Feed on 8 december 2016 14:27

      Een keertje proefdraaien kan geen kwaad toch… 😉

      Reply
  3. Ellen on 8 december 2016 13:21

    Mmm dit ziet er heerlijk uit en is tevens haalbaar om na te maken, geen moeilijke technieken of zeldzame ingrediënten! De presentatie zo op een grote schaal is een goed idee, heel leuk om er gezamenlijk van te eten. Ik kende dit gerecht wel al, maar nu ik het zo zie en lees, is dit ineens een hele goede optie voor ons eigen kerstmenu!

    Reply
    • Mind Your Feed on 8 december 2016 14:26

      Inderdaad, geen moeilijk gedoe, maar lekker genieten van goed eten. Met z’n allen… 😉

      Reply
  4. Ellen on 28 januari 2017 17:52

    Heerlijk recept en super leuk idee om dit op een grote schaal te serveren! Deze vitello tonnato heb ik voor ons kerstdiner gemaakt en het was een groot succes! In dezelfde stijl had ik er nog een zalm cocktail bij gemaakt (ook op een grote schaal de zalm in het midden, ananas en sla er langs en saus er apart bij) en dit was samen het voorgerecht. Iedereen vond het heerlijk, ik ga dit zeker nog vaker maken!

    Reply
3.84 from 6 votes (6 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.