X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Bloemkool ovenschotel met gehakt, bloemkoolschotel uit de oven, bloemkoolpuree, recept, makkelijk

Bloemkool ovenschotel met gehakt

2
By Mind Your Feed on 12 januari 2023 Diner

Bloemkool ovenschotel met gehakt, een makkelijk recept voor een heerlijke ovenschotel die op doordeweekse dagen zeker op tafel mag komen. Met de drukke volle decembermaand achter de rug wordt het wat mij betreft tijd voor wat lichtere maaltijden en daar hoort deze bloemkoolschotel uit de oven helemaal bij! Bij de meeste ovenschotels wordt het knapperige dakje gemaakt door aardappelpuree en in dit recept vervang ik die door een zachte, romige bloemkoolpuree!

Een ovenschotel met een laag gekruid gehakt, lekker op smaak gebracht met komijn, nootmuskaat en gerookte paprikapoeder, dit recept is echt zo’n allemansvriend. En ook een geweldig recept als je na al het kookgeweld van de feestmaand even zin hebt in niet al te ingewikkeld en een beetje back to normal. Met deze bloemkoolschotel uit de oven krijg je bovendien nog eens lekker wat veggies binnen, daar ben ik wel weer aan toe!

Bloemkool ovenschotel met gehakt, bloemkoolschotel uit de oven, bloemkoolpuree, recept, makkelijk

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Ovenschotel recepten, ik blijf ze een geweldige uitvinding vinden voor doordeweekse dagen. Vaak gebruik ik een ovenschaal die zo groot is, dat we er met het gezin wel twee keer van kunnen eten. Super handig als je na een drukke dag niet te lang in de keuken wilt staan. Ik heb vandaag een makkelijk bloemkool ovenschotel met gehakt voor je. Waar verder geen aardappel aan te pas komt!

Niets mis met een gewone Hollandse aardappel hoor, je kunt er een heerlijke romige aardappelpuree van maken… Maar, zo zeker na een periode van lekker maar vooral veel eten, ben ik wel toe aan wat lichtere maaltijden. Als vervanger voor de aardappel gebruik ik dan graag bloemkool, een lekkere neutrale groente waar je alle kanten mee op kunt!

Bloemkool ovenschotel met gehakt, bloemkoolschotel uit de oven, bloemkoolpuree, recept, makkelijk

Bloemkool recepten

Bloemkool is dan ook een van de favoriete groenten hier in huis. Er staan inmiddels al heel wat bloemkool recepten ook online en deze ovenschotel voeg ik graag aan dat lijstje toe. Benieuwd wat je nog meer met bloemkool kunt maken? Wat dacht je van romige bloemkoolsoep? Of pittige bloemkoolrijst? Ik bak er zelfs wafels van bloemkool mee, of schuif de bloemkoolroosjes in de oven met een zoetzure saus. 

Voor deze ovenschotel rul je wat rundergehakt in de pan en daar voegen we wat paprika, courgette, ui en knoflook aan toe. Dat pakketje groenten geeft al een heleboel smaak aan het gehakt en voor extra verfijning voeg ik nog wat kruiden en tomatenpuree toe. De laag gehakt gaat in de ovenschaal met daar overheen een laag romige bloemkoolpuree. Uiteraard met kaas! Dit gaat je nieuwe favoriete ovenschotel worden!

Bloemkool ovenschotel met gehakt, bloemkoolschotel uit de oven, bloemkoolpuree, recept, makkelijk

Meer ovenschotel recepten:

  • Ovenschotel met prei en pittig gehakt
  • Ovenschotel met broccoli en kip
  • Italiaanse ovenschotel met krieltjes en worst
  • Mexicaanse ovenschotel met gehakt
  • Gnocchi ovenschotel met spinazie
Bloemkool ovenschotel met gehakt, bloemkoolschotel uit de oven, bloemkoolpuree, recept, makkelijk

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Makkelijk recept voor lichte bloemkoolschotel uit de oven met gekruid gehakt en geraspte kaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Ovenschotel recepten
Servings: 4

Nodig

  • Pan
  • Puree stamper
  • Koekenpan
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool (800 gram)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 bouillonblokje groenten
  • 2 ei dooiers
  • 100 gram geraspte kaas (oud)
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel worcestersauce
  • snuf zout
  • snuf peper

Bereiden

  • Snij de bloemkoolroosjes van de steel en zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook, voeg een bouillonblokje toe en doe de bloemkoolroosjes in de pan. Kook de bloemkool in zo'n 8 a 10 minuten gaar. Giet af en stamp tot een zachte puree. Je kunt eventueel ook de staafmixer hiervoor gebruiken.
  • Roer 2 ei dooiers door de bloemkoolpuree, voeg de geraspte kaas toe en breng verder op smaak met peper en zout. Zet de puree even apart.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Snij de paprike en courgette in fijne blokjes.
  • Zet de koekenpan op het vuur, je hoeft geen olie toe te voegen en rul hier het gehakt in aan. Schep het gehakt uit de pan en gebruik het vocht van het gehakt om de ui in te fruiten. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de paprika en courgette toe. Bak tot de groenten zacht worden.
  • Voeg dan het gehakt weer toe aan de pan en schep hier de tomatenpuree bij. Breng op smaak met de gerookte paprikapoeder, komijn, nootmuskaat, cayennepeper, een snuf zout en een beetje worchestersauce. Schep goed door.
  • Schep dan het gehakt-mengsel in de ovenschaal en spreid uit over de bodem. Schep de bloemkoolpuree over het gehakt en maak hier een mooi dakje van. Eventueel kun je er met een vork nog een mooi patroontje in maken. Strooi dan de rest van de geraspte kaas over de puree en schuif de ovenschotel met bloemkool voor 20 minuten in de warme oven.
Calorieën: 400kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 28g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 11g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Bloemkool ovenschotel met gehakt, bloemkoolschotel uit de oven, bloemkoolpuree, recept, makkelijk

Ga jij aan de slag met dit recept voor bloemkool ovenschotel met gehakt? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.

bloemkool bloemkool recepten koolhydraatarme recepten ovenschotel recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleWeekmenu makkelijke maaltijden #253
Next Article Weekmenu makkelijke maaltijden #254
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kipsate marinade

Couscous salade met feta

Chia pudding met blauwe bessen

2 reacties

  1. Kath on 19 januari 2023 21:59

    5 sterren
    Heb ‘m vega gemaakt met vers vega gehakt van Jumbo 😉
    Alleen is de bloemkoolkorst niet bruin geworden ondanks de kaas. Maar de smaak is super!

    Reply
  2. Rennings on 13 november 2023 18:10

    5 sterren
    Vanavond gemaakt. Het was heel lekker.

    Reply
5 from 5 votes (3 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
14 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #25 – 2025

13 juni 2025

Kipsate marinade

12 juni 2025

Couscous salade met feta

7 juni 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #24 – 2025

6 juni 2025

Chia pudding met blauwe bessen

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.