Snelle ontbijtjes voor drukke dagen

1

Wat lijkt het mij heerlijk om elke dag uitgebreid de tijd te hebben voor het ontbijt…. Rustig koffie zetten, krantje lezen, bedenken wat ik wil gaan eten, en dan eens zien of ik dat ook werkelijk in huis heb. Beetje rommelen in de keuken, pannetje op of oven aan, en dan nog een kopje koffie inschenken. Eh, ja, ik ben een koffieliefhebber, maar alleen in de ochtend! Maar helaas, dat uitgebreide verwenontbijt zit er bij mij niet elke dag in. Zelfs niet elk weekend…. Nee, vaak moet het snel, we moeten op tijd de deur uit om naar school te gaan, en dus is het ontbijt niet het meest relaxte moment van de ochtend. Omdat ik wel altijd een goed ontbijt op tafel wil zetten, deel ik vandaag mijn snelle ontbijtjes voor drukke dagen met je. 

Want om zonder ontbijt de deur uit te gaan, daar ben ik niet zo’n voorstander van. Toen ik nog naar kantoor reed voor mijn werk, at ik mijn ontbijt wel eens in de auto, of direct als ik op mijn werkplek was aangekomen. Maar ik vond altijd wel dat ik íets binnen moets krijgen voordat ik aan mijn dag begon, dus geen ontbijt was voor mij geen optie. Tegenwoordig gaat het er hier in de ochtend nog steeds hectisch aan toe hoor. Je zou denken dat met een baan waarbij ik veel thuis werk, ik alle tijd van de wereld heb om rustig op te starten. Maar niets is minder waar, de ochtendspits is hier elke dag in volle omvang aanwezig.

snelle ontbijtjes

Voorbereiding is voor mij echt het halve werk, dat is mijn grote lifesaver op drukke dagen. Tussen al het geweld van 2 kinderen laten eten, broodtrommels vullen, fruit klaar maken voor het tussendoortje op school, probeer ik altijd zelf ook een voedzaam ontbijt te eten. Als er dagen zijn waarop ik weet dat ik direct de keuken in kan duiken wanneer ik het rondje school en crèche heb gedaan, dan blijft het vaak bij een groene sap. Maar als ik niet ga koken, dan zorg ik er wel voor dat ik goed aan mijn dag begin.

Je kunt zoveel al van tevoren klaar maken, en hoe fijn is het als je de volgende ochtend alleen nog maar de koelkast hoeft open te doen of een pot hoeft open te draaien? Mijn tips voor snelle ontbijtjes deel ik vandaag met je, ik weet zeker dat je er inspiratie uit kunt halen! Klik op de titel van het gerecht of op de foto en je komt bij het recept uit.

Snelle ontbijtjes voor drukke dagen

boekweit granola cover

Boekweit granola met kokos

ontbijtsmoothie met havermout en aardbei (2)

Ontbijtsmoothie met havermout en aardbei

mango smoothie bowl

Mango smoothie bowl met geroosterde havermout

havermout ontbijt recepten

Tropische havermout granola

boekweit ontbijt met banaan

Crunchy boekweit ontbijt met banaan

zelf muesli maken

Zelf muesli maken

havermout smoothie bowl

Havermout smoothie bowl

granola van quinoa

Granola met quinoa

geroosterde havermout

Geroosterde havermout met kaneel

bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Bramen chiapudding

Bramen chiapudding met pompoenpitten

snelle ontbijtjes

Boekweitpap

snelle ontbijtjes

Banaan ei pannenkoekjes

Ga je aan de slag met een van deze recepten voor snelle ontbijtjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.